Relatie-stress is iets wat ontzettend veel ongelukkige gevoelens met zich meebrengt. Ik ben geen relatie-therapeut dus waag ik me niet in dat mijnenveld van wannabe-and-pretend-to-know-expertise en dynamische mooi klinkende wijsheden op het gebied van interpersoonlijke verbindingen. Wat ik wel heel goed kan, is de ziel doorgronden en zien waar iemand zelfblij van wordt. Het klinkt wat simplistisch, maar als je dàt kan, dan hoef je geen relatie expert te zijn. Als je namelijk zelf gelukkig bent, dan is de aanvulling erop secundair.

ALLEEN EN EENZAAM

Het gaat er dus niet om, volgens mijn zielenperspectief, dat je de liefde van je leven ontmoet en in een goed werkende relatie terecht komt in dit leven. De essentie van gelukkig zijn in dit leven is dat je gelukkig bent alleen. Natuurlijk is er een verschil in alleen en eenzaam zijn. Maar te vaak zie ik relaties die de angst voor vereenzamen toestaan teveel grip te krijgen en daardoor maar bij elkaar blijven. Onderwijl nog eenzamer dan je zou zijn als je alleen was (en dus bewaarheid je je eigen angst…hoe paradoxaal ?). 

UNIEKE DYNAMISCHE KRACHTEN!

 

In een relatie voeg je samen meerdere onderdelen van een stukje alleenstaand geluk bij elkaar. Er ontstaat daarin een bijzondere en unieke dynamiek. Dàt is wat er bedoeld wordt met aanvullende liefde. ~ Vanessa.

In een gezonde dynamiek van de zielen met elkaar in verbinding, geeft een relatie een gelukmakende energie geeft. En daar genieten jullie samen van. Je deelt samen een leven. Dit kan in de vorm van een fysieke of sexuele aanvulling zijn, in liefde en verbinding en aanraking op mentale of emotionele niveaus, in een combinatie hier van, in vriendschap, in familie-aanvullingen…het kan in vele vormen en komt in vele maten. Het is niet vooropgezet, maar wel doordacht vanuit de ziel: wat kan ik nog meer ervaren in deze relatie?

GELUKKIG BLIJF JEZELF

Relaties zijn er om je te helpen herinneren dat je samen nog meer geluk kunt laten accumuleren, versterkend op wat je alleen in je hebt opgebouwd. Het laat je groeien en evolueren op een ander, vaak sneller tempo dan je alleen zou doen.

Ik ben een groot voorstander van relaties. Niet van relatie-stress. Al geef ik toe de nodige controversie en spannende dynamiek wel op te zoeken om zo mijn eigen vrijheid in grenzen te onderzoeken. Ik noem dit weleens metaforisch van de Operette meer te houden dan van de Opera. Drama-Vrij zijn binnen een relatie betekent voor mij meer dan open zijn en eerlijk blijven. Het gaat over jezelf blijven en voor jezelf denken. Vooral de ander wensen op te bouwen in zijn of haar leven met de aanvulling en bewondering die je in de eerste instantie zag bij diegene. 

ALLEEN GELUKKIG SAMEN

Het is intrigerend en leerzaam en eindeloos verdiepend: relaties. Althans, dat zou het kunnen zijn als je vanuit je eigen geluk, alleen, je samenzijn versterkt.

Hoe zit jij in je relaties? Voel je je eenzaam of ben je alleen? Kun je het ook samen? Wil je meer weten over deze dynamiek en jouw persoonlijke invulling ervan neem dan eens contact met mij op en schrijf je in op de site of maak een afspraak!

Share This