“Oh maar ik maak me niet druk, want wij (jong persoon vol zelfvertrouwen) zijn de toekomst!”

Uitspraken als deze en bijpassende houding herken je vast wel. Het zijn vaak deze ultra positivo’s die later in een burn-out belanden en vervolgens gestressed aan “hoe vind ik mezelf terug” zoektochten beginnen met op de achtergrond een fijn deuntje van ‘Is dit Alles’ van Henny Vrienten.

Fijn hoor al dat positief denken en zelfverzekerd doen in het moment van rijzende ster zijn, maar maak jezelf niet belangrijker dan je bent. Want hoewel je als ‘jong mens vol potentieel’ behoort tot de generatie van kansen en mogelijkheden, gáát het in de werkelijkheid niet om je potentie, maar om wat je werkelijk neerzet. Hoe je dit neerzet is trouwens even zo relevant. Met je belangrijke papiertje zwaaiend, roepen dat je de toekomst bent gaat je niet helpen in het werkelijk essentieel belangrijk zijn. Sterker nog, dat je het ‘in’ je hebt is slechts een startpunt. Uiteindelijk is het nietszeggend als je het inzet als leun-materiaal en belangrijk gaat lopen doen.

Wake up! Wees echt belangrijk en ga aan de slag met deze vier basis-geluks-brengers. Dan zou het zomaar kunnen, dat jouw Zijn van belang wordt!

GELUKSBRENGER #1: DE HEILIGE 3

Wees je ten alle tijden bewust van deze drie sparringpartners. Opgelet: Deze zijn in constante flux en vereisen een goede scherpzinnige blik en momentum-vangers om ze goed in te zetten. Let’s go!

Light On-48Focus – Wat doe je precies, Hoe doe je het het, met welk Doel doe je het ook alweer en Waarom? Je kunt hier eventueel meer intensieve informatie en inspiratie vinden over ‘jouw waarom-vraag’ Light On-48Creativiteit – Creatief zijn is een vaardigheid die je leert in alledaagse dingen. Bijvoorbeeld hoeveel perspectieven kun je innemen en loslaten? Wat doe je aan de oorsprong voordat je met oplossingen komt? Zet deze twee vervolgens in terwijl je onderwijl ook steeds: Light On-48Een gezond Egoïsme in verhouding tot Altruïsme creëert – Houd je persoonlijke aandeel en voorwaarden voor ogen (Stel jezelf vragen als: Wil ik hier waardering voor? What’s in it for me?) terwijl je onderwijl ook los van je eigen belang kunt zijn. Zoals in ‘ There is no ‘I’ in Team en Onvoorwaardelijk Geven.

Terwijl deze drie sparringpartners met elkaar in je geest volledig actief blijven, zijn er daarnaast nog 3 Geluksbrengers in de mix, die je Belangrijk Zijn ondersteunen.

GELUKSBRENGER #2: AUTHENTIEK ZELF VERSUS ONTWIKKELING

Logo DGK MANKen je Persoonlijke Talent en Weet wat je Aangeleerde of Ontwikkelde Vaardigheden zijn!

Zodra je deze van jezelf echt helder hebt, dàn pas kun je ze effectief inzetten, erin ontspannen of nog meer aandacht geven. En concretiseren in jouw Belangrijk ‘Zijnde’ toegevoegde waarde aan het leven.

GELUKSBRENGER #3: ACTIEF GRENSVERLEGGEND

Prisoner-48Ontdek of Ontwikkel een Intrinsieke interesse om je persoonlijke grenzen van overtuigingen en beperkingen te kennen. Up close & personalis het uitdagend en vereist het moed. Maar als je deze eenmaal echt goed (her)kent, dan zul je werkelijk voorbij grenzen durven gaan waar ‘belangrijk doeners’ stagneren.

GELUKSBRENGER #4: WIJSHEID BEYOND YOUR YEARS

Guru-48Tap in je eigen wijsheid, maar wees ook nederig genoeg om de wijsheid die voorbij de jouwe gaat te raadplegen èn aan te nemen. Frisse blik in samenspraak met Levenservaring delende Senioriteit brengt waardevolle innovaties teweeg en draagt bij aan belangrijk zijn in de wereld.

Belangrijk ben jij als mens al. Maar hoe jij je belangrijk-zijn inzet in doen brengt meer geluk in de wereld. ~ V

Hoe zet jij de Heilige 3 nu in in je leven? Wat triggerde jou (of juist niet) in dit artikel? Hoe zie jij het Belangrijk doen of zijn? Laat je stem horen hieronder in de comments!

Wil je jouw geluk beproeven en zien welke Geluksbrenger jouw belangrijk maakt? Maak dan HIER een afspraak voor een levenssessie met mij en ik help je op weg!


PS: Voor de liefhebbers een van mijn grote idolen Doe Maar –Is dit Alles *smile*

PPS: Je kunt hier eventueel meer intensieve informatie en inspiratie vinden over ‘jouw waarom-vraag’

Share This