Weet je nog ‘vroegah’ toen we heel soms zoiets treffend en wijs hoorden, dat je het het liefst wilde brandmerken op je voorhoofd als je nieuwe levensmotto? Heel af en toe, spaarzaam en met verrassende accuratessekwamen dit soort wijsheden op. En de timing! Het was fabuleus en magisch ✨ Je schrok erdoor wakker, je ontwaakte uit een dilemma, je had een spontane paradigma-shift en zag de wereld door een andere, meestal betere en meer heldere bril.

DIE ENE ROCK MY WORLD UITSPRAAK

Bij mij was de uitspraak van mijn vader legendarisch, toen hij het volgende speels tegen mijn kleuterbrein zei: 

“Hoe jij de wereld ziet, ziet een ander hem niet.” ~V’s Vader

Wijs zonder het te beseffen heeft hij mijn wereld toen veranderd, waarin ik dacht dat iedereen kon wat ik kon en zag wat ik zag. Die eenvoudige uitspraak gaf mij een duwtje in de richting vanwaar ik nu iedere ziel als uniek zie en iedere levensweg als speciaal (klik hier voor meer over speciaal zijn). Hoewel ik sommige wijsheden kan waarderen -ik citeer regelmatig- is een eigen wijsheid zoveel meer indrukwekkend. 

WIJSHEID-MOE

Je kunt je social media tijdslijnen niet doorkruizen zonder overspoelt te worden met de meest fantastische wijsheden van anderen. Hoewel ik ze meestal wel mooi vind dreigt een soort van ‘wijsheid-moeheid’ haar intrede te doen.. Wat maakt een uitspraak werkelijk wijs? Wanneer word je ècht geraakt en heeft het een hoog rock-my-world gehalte? 

Een ware wijsheid komt wanneer je het niet verwacht, vanuit een bron die het niet persé zo bedoeld en echt vanuit zichzelf is gekomen. Vanuit een eigen beleving, herkenbaar voor anderen. Het is iets wat je zelf had kunnen bedenken. Iets wat jij zelf ook kunt doen: wijsheid delend vanuit jezelf: Wees Eigenwijs!

Hoeveel van je eigen wijsheid deel jij??

Wil je weten hoe wijs jij eigenlijk bent? Schrijf je dan in op mijn mailinglijst en ontdek meer! Of maak een afspraak voor een dieptegesprek met je ziel en neem contact met mij op. Het is zo simpel: rock your world!

Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.