Weet je nog ‘vroegah’ toen we heel soms zoiets treffends en wijs hoorden, dat je het het liefst wilde brandmerken op je voorhoofd als je nieuwe levensmotto? Heel af en toe, spaarzaam en met verrassende accuratesse kwamen dit soort wijsheden op. En de timing! Het was fabuleus en magisch ✨ Je schrok erdoor wakker, je ontwaakte uit een dilemma, je had een spontane paradigma-shift en zag de wereld door een andere, meestal betere en meer heldere bril.

DIE ENE ROCK MY WORLD UITSPRAAK

Bij mij was de uitspraak van mijn vader legendarisch, toen hij het volgende speels tegen mijn kleuterbrein zei: 

“Hoe jij de wereld ziet, ziet een ander hem niet.” ~V’s Vader

Wijs zonder het te beseffen heeft hij mijn wereld toen veranderd, waarin ik dacht dat iedereen kon wat ik kon en zag wat ik zag. Die eenvoudige uitspraak gaf mij een duwtje in de richting vanwaar ik nu iedere ziel als uniek zie en iedere levensweg als speciaal (klik hier voor meer over speciaal zijn). Hoewel ik sommige wijsheden kan waarderen -ik citeer regelmatig- is een eigen wijsheid zoveel meer indrukwekkend. 

WIJSHEID-MOE

Je kunt je social media tijdslijnen niet doorkruizen zonder overspoelt te worden met de meest fantastische wijsheden van anderen. Hoewel ik ze meestal wel mooi vind dreigt een soort van ‘wijsheid-moeheid’ haar intrede te doen.. Wat maakt een uitspraak werkelijk wijs? Wanneer word je ècht geraakt en heeft het een hoog rock-my-world gehalte? 

Een ware wijsheid komt wanneer je het niet verwacht, vanuit een bron die het niet persé zo bedoeld en echt vanuit zichzelf is gekomen. Vanuit een eigen beleving, herkenbaar voor anderen. Het is iets wat je zelf had kunnen bedenken. Iets wat jij zelf ook kunt doen: wijsheid delend vanuit jezelf: Wees Eigenwijs!

Hoeveel van je eigen wijsheid deel jij??

Wil je weten hoe wijs jij eigenlijk bent? Schrijf je dan in op mijn mailinglijst en ontdek meer! Of maak een afspraak voor een dieptegesprek met je ziel en neem contact met mij op. Het is zo simpel: rock your world!

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This