Zeggen dat je bezig bent met je zelfontwikkeling klinkt minder sexy dan vertellen dat je “in een fase van herontdekking” terecht bent gekomen. Praten over een nieuwe uitdaging klinkt minder sensueel als vertellen over de “zee aan mogelijkheden die aan je vingertoppen ligt” en die je nu aan het induiken bent. 

VERHALEN ZIJN SEXY

Wat maakt een verhaal sexy? Wat maakt je leven interessant? Is het de manier waarop je het verkoopt? Ja natuurlijk is dat het. Het hele leven lijkt wel allemaal neer te komen op hoe goed je bent in Sales & Marketing. De meest sexy manier wint het ontegenzeggelijk van de saaie en to the pointtransparantie die we allemaal wel kunnen reproduceren. Hoe je het verpakt, daar staat of valt een succes, winst of ‘we gaan ervoor’ gevoel mee. En bovendien is het leuker om naar te kijken, mee te spelen, te voelen en mee te pronken. Bevredigend voor ons inmiddels hoog opgevoerde instant-gratification gehalte

WAT DEED JE HIER OOK ALWEER?

Jammer eigenlijk, want door zoveel nadruk te leggen op een vorm en een verpakking, verlies je al gauw de werkelijke toedracht en oorsprong uit het oog. Het is in de intieme bespeling van woorden niet meer echt duidelijk waar je ook alweer behoefte aan had, wat de noodzaak ook alweer was waardoor je luisterde of iets las. Wat deed je hier ook alweer? Oh wacht…je was benieuwd naar hoe je meer geluk kon vinden *smile*.

VORM OVER INHOUD?

Een sexy leven leid je niet door allemaal spannende dingen te doen achter gesloten deuren. En ook niet als je op de voorgrond bezig houdt met te tonen hoezeer jouw leven bruist. 

Volgens mij ben je op je meest gelukkigst als je zorgeloos bent en in volmaakte overgave kunt genieten van het moment wat er is. Ik denk, dat als je jezelf belast met allemaal ideeën en verhalen over hoe iets verpakt dient te worden je jezelf voor de gek houdt. Vorm ten aanzien van inhoud: uiteindelijk gaat het om wat je ermee doet, niet om hoe het eruit ziet. Aantrekking vindt plaats op vele niveaus, vorm is slechts een mini-onderdeel van de oorsprong. ~V

VORM LEIDT AF

Nu hoor ik weleens dat ik makkelijk praten heb. Maar zelfs gezegend met bepaalde aspecten op vorm, is het achter de schermen ook met regelmaat anders dan het lijkt. Juist doordat vorm afleidt van waarheid is het met een  alles-mee-lijkend-voor-de-wind-gaand bestaan nog meer een uitdaging puur te blijven in wat je uit te dragen hebt zonder poespas. 

Als de Gelukskundige ben ik ook niet aan de lopende band gelukkig. Maar het uitdragen van geluk gebeurd constant op een niet altijd even sexy manier en op momenten dat niemand kijkt of luistert. De mooiste meest intrigerende ideeën ontstaan als je niet zo nodig hoeft op te letten. Het meest sexy aan een gelukkig leven is dat je jezelf bent, ongeacht of het sexy is.

Hoe ècht sexy is jouw leven? Blijf op de hoogte van mooie inzichten en verdiepende visie op jouw ziel. Zet jezelf op de mailinglijst of maak een afspraak om te ontdekken wat jouw eigen verhaal is. Dàt is pas sexy.

Share This