Oordeelvrij in het leven staan. Is dit niet waar velen van ons regelmatig, als niet dagelijks, op oefenen of naar streven? In de praktijk blijkt het nog best een uitdaging om je oordeel uit te stellen, te laten varen of compleet te elimineren. Vind je het gek?! Er gebeurt ongelooflijk veel om je heen. En overal wordt (stiekem toch) een oordeel over geveld, een mening in geuit of stelling in genomen.

YOU SNOOZE YOU LOOSE

Laat ik het uit het abstracte eens meer naar het concrete brengen: Social Media. Like, Deel of Reageer. Tja…als dat geen vraag om een oordeel is weet ik het ook niet meer. Maar is dit zo erg eigenlijk? De bedoeling is volgens mij, dat het je steeds opnieuw uitnodigt. Een ‘Hee, wat denk jij hier eigenlijk van?’ moment. Maar doen we nog wel wat die bedoeling is? Of snoozen we lekker uit verveling onze likes tijdens lunchpauzes of ontspan-momentjes?

VERBINDEN DOE JE ZO

Als de Gelukskundige sta ik ook voor iets: Verbinding leggen. Daarmee doel ik op niet alleen reactie of een projectie van wat jij vindt of voelt, maar echt een delende gedachte of een gevoel wat je beweegt. Iets waarmee het gesprek op gang komt, de diepte geraakt en de lagen van je bewustzijn worden geactiveerd. Waarin je ontwaakt uit je eigen sluimerstand. Ontwaakt? Sluimerstand? Ja dus. Sta je bij elke like of reactie stil of dit nou echt is wat jij denkt? Of volg je een menigte, een idee vanuit je opvoeding, een projectie van een inspirerend persoon? Echte slagen sla je als je met elkaar spart, conversatie voert, durft te delen over minder leuke ervaringen, dingen deelt en ontdekt wat werkelijk van jou is en wat niet. Goh, oordeelvrij zijn. Is dat eigenlijk wel de bedoeling? Wat vind jij er nou eigenlijk van ? Wil je meer weten over hoe jij er nou eigenlijk in staat? Zoek mij dan eens op!
Share This