DEADLINES ZIJN ER GENOEG

“Wees er snel bij! Nog maar x minuten geldig! Dit aanbod verloopt over…!” Je kent het wel, de aanbiedingen die speciaal voor jou en slechts tijdelijk aanwezig zijn.

Het doet wat met je. Wat is dat toch? Dat gevoel van tekort (schieten) waar je soms in lijkt vast te zitten. En het idee wat dan automatisch bij je leeft: “Er is niet genoeg –tijd, geld, aandacht,…-.”

PUSH GEEFT PULL!

De commerciële wereld ten aanzien van de consumerende mens wil met de schaarste boodschap laten weten dat het nu of nooit is. De intentie is zelfs niet altijd een snelle verkoop te scoren, maar gebaseerd op het principe dat wij mensen nou eenmaal lui zijn en gemotiveerd dienen te worden. Want…zonder push geen pull?

SCHAARSTE PRINCIPE

Met een commerciële achtergrond, een ondernemersgeest en een zielenessentie van op een natuurlijke manier waarde(ring) overbrengen, doorzie ik dit soort dingen vaak snel. Het raakt mij ook, meestal omdat ik het oneerlijk vind naar mensen toe: We zijn niet onwetend en dom. Toch, in mijn menselijkheid word ook ik soms geleid door een angst dat iets misschien te laat, op, of straks niet meer beschikbaar is.

Ook ik word beïnvloed, of ik er bewust van ben of niet, door het schaarste principe.

WAARDE IS BEWUST ZIJN

In mijn ervaring vanuit communicatie met de ziel, weet ik dat het niet waar is dat mensen vanuit schaarste in actie zullen komen. Natuurlijk, bewijs van jaren ligt klaar: geef een deadline en mensen komen in actie. Maar stel dat we collectief eens kijken naar de ware zielenboodschap, dan is er geen angst of gebrek aan tijd. Dan geven we de mens (ja zelfs de luie mens) wat meer waardering.

Volgens mij komt het allemaal neer op eerlijke communicatie. Geef maar gewoon aan: „Ja, ik verdien er aan en jij gunt mij dit.” En zo niet, tja, dan doe je het toch niet?

Geen push, geen pull: Slechts vertrouwen. In jezelf, in de ander en in de waarde van product, dienst, aandacht, boodschap of elke andere vorm van uitwisseling van energie.

BEWUST ZIJN GEEFT VERTROUWEN

Het is een wederzijds vertrouwen. Een vertrouwen in de eerlijke communicatie over wat iets waard is en wat jij ervoor wilt ontvangen of geven in vorm van beloning. Het is een waardering die tot stand komt voor elkaar. Niet schaarste, maar overvloed is dan van kracht: Overvloed in waardering, delende energie en openheid.

EN NU JIJ!

Dit is een speelse innerlijke checklist. Handel jij in schaarste of overvloed?

Denk hier eens over na en observeer je eigen gedrag goed:

Vertrouw jij op de waardering en inschatting van een ander of speel je op zeker met een deadline?
Is een keuze die je geeft werkelijk een ware keuze of stiekem een dreigement in verkleed kleren?

Geïntrigeerd? Nieuwsgierig of jij vanuit overvloed leeft? Wil je weten waarom een besluit tot overvloed niet altijd tot overvloed leidt? Wil je vanuit een afgestemd zielenperspectief zien en horen wat daar dan wel voor nodig is? Ontdek meer en luister en kijk naar de door voor dit doel bedoelde WEBINAR wat ik erover gaf (zie mijn website bij producten voor meer informatie).

Meer interesse in het 1-op-1 diepte gesprek, over jouw schaarste of overvloed blokkades en je specifieke weg naar geluk, zoek mij dan eens op!

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This