In de praktijk kom ik heel veel woordpatronen tegen. Niet alleen bij mijn clienten, maar ook bij mezelf. In relatie tot vrienden, geliefden, mijn kinderen en eigenlijk iedereen met wie ik enigszins verbind merk ik al die patronen des te beter. Woordpatronen zijn de betekenis die jij geeft aan woorden.

KOM OP WEES EVEN DUIDELIJK

Woorden hebben invloed. Het vertelt iets over jou. Over hoe je denkt, wie je wilt zijn, welk gevoel je erin wilt leggen en wat je nu eigenlijk wel (of misschien niet) zegt. Woorden hebben kracht. Het is je uiting naar buiten toe: Dit zeg ik. Hier sta ik voor. Luister je?

GEVOEL EN WOORDEN

Er zijn veel manieren om woorden te geven aan iets. Tijdens mijn coach opleiding leerde ik dat je gevoel niet kunt uitdrukken met woorden. Ik ervaar in zielencontact dat hier een onwaarheid in schuilt. Er is nuance in alles: woorden schieten soms tekort. Maar je kunt zeker woorden geven aan gevoel. Nee, je kunt inderdaad geen woorden geven die ‘verliefdheid’ evenaren. Maar of je zegt dat je van iemand houd met heel je hart, of geniet van iemands aanwezigheid…dat maakt nogal verschil in gevoel.

LET OP JE WOORDEN!

Als iemand aan mij vraagt wat mijn woorden dan zo anders maakt in mijn uitingen als de Gelukskundige, antwoord ik ‘nuance’. Er zijn tegenover honderd botte waarheden minimaal een paar zacht liefdevolle. Zo kun je zeggen: ik ben eerlijk en toch iemand heel laten. Het is een kunst, dat geef ik toe. Gun jezelf de tijd erin te groeien. Om een inspiratievol iemand te citeren: Als je een trap beklimt begin je ook niet bovenaan.

WOORDEN ZONDER WOORDEN

En natuurlijk kun je scherp, bot en direct zijn en jezelf vol trots definieren als mens. Gelukkig zijn er woorden om goed te maken, te verbeteren en te helen. Wat zeg jij? Wil je in woorden uitdrukken hoe je jij vanuit de zielsbeleving voelt? Zoek mij dan eens op!
Share This