Je kent misschien de uitspraak zien is geloven, vanuit het Engels:seeing is believing. Je kent vast ook wel de omdenk uitspraak en meer spirituele uitdaging van goeroes en wijsgeren die met een mysterieuze glimlach er believing is seeing van maakten. Beide uitspraken zijn waar. Behalve dan, dat ‘believing’ wel wat uitleg behoeft.

In onze Nederlandse cultuur en samenleving is de uitleg van ‘believing’ toch nogal lastig te rijmen met het ietwat andere mind-set-yes-we-can! Amerika -waar overigens ook alle aliens  Alien-100  landen-. Hetzelfde gaat op voor het ultra wijze India -waar bij toeval alle spiritueel verlichtteFloating Guru-100mensen leven-.

Pak de koffie en je appelgebakje er maar bij: Hoogste tijd voor een Nederlandse versie!

NUCHTER HOLLAND

In Nederland zijn we nuchter. Ik met mijn 50% Friese genen ben daar niet anders in. Ik geloofde heel lang en heel intensief, maar er gebeurde helemaal niets. Ik geloofde, hoopte op en vertrouwde bijvoorbeeld in overvloed zonder schaarste. In gelukkig zijn zonder moeite. In alles heeft een reden en niets gebeurt zomaar. Maar in de frustratie van niets dat zich echt bewees, geloof ik dat ik het allemaal wel 1 of meerder keren heb verworpen (gelukkig is servies vervangbaar en heeft mijn hoofd het muurbonken overleefd…). En het ligt niet aan jou. Het ligt ook niet aan mij. Het ligt aan iets anders. 

IK GELOOF, HOOP EN VERTROUW

Hoezeer wij Nederlanders ook groeien in ons bewust leven en  open staan voor een onverklaarbaar en wonderlijk leven; Toch blijven we volop ‘geloven’, houden we ons vast aan ‘hopen op het beste’ en gooien we ons hele wel en wee in ‘vertrouwen houden zelfs als het tegenzit’. Even meer concreet: Als je gelooft in iets of iemand dan is dit mooi en krachtig, maar er zit ook een deel onmacht in verwerkt. Als het mis gaat of te lang duurt (wat nogal subjectief is: wat is bijvoorbeeld lang?) kan je geloof wankelen.

Hopen op iets of iemand is nog onduidelijker en legt de verantwoordelijkheid volledig buiten jezelf. En Vertrouwen is mooi, maar teer en breekbaar zodra die vervelende persoonlijke onzekerheid, vergelijkbare situaties of relaties uit het verleden met een negatieve ervaring of invloed van buitenaf -meestal via dierbaren- onverwachts zijn intrede doet. 

LOVE CHILD

Het enige wat er tegenop gewassen is, is Weten. 

“Weten is de liefdesbaby die ontstaat wanneer je menselijk Onbewuste, gevuld met hoop, geloof en vertrouwen een ontmoeting heeft met je Ziel. Er volgt een supersonisch dialoog tussen die twee. Samen komen ze met een bijna onmogelijke snelheid tot een conclusie en die verankerd zich diep ìn jou. En toen wist je het. En niets of niemand kan je daar nog raken. Tijd is van geen belang en twijfel is iets wat niet voor komt. Want je weet het.”~ Vanessa

Hoe je innerlijk weten bereikt is voor iedereen anders. Het helpt al te beseffen dat hoop, geloof en vertrouwen een samenwerkingsverbandhebben tot weten. En of je het nou wilt of niet: je gaat nu toch zoeken naar die onwankelbare staat van zijn, waarin je het weet! Neem geen genoegen met minder dan dat.

“Want wat je ziet, kun je niet meer ontzien.” ~ Vanessa

Meer Hollandse Nuchterheid? Maak hier een afspraak voor een zielenconsult met een bakkie koffie ☕️?. Oh en erg Hollands van je dat je hieronder niet onder stoelen of banken steekt wat je ervan vindt….*emoji met knipoog*

Share This