De zomer in 2015, toen kwam je in mijn leven. Een turbulente maar o zo intens mooie tijd.

Ik koos ervoor mijn eigen leven te leiden, mijn hart te volgen.

Dan denk je, OK you go girl! Good for you!

De start gemaakt, de toon is gezet 

Toch voelde ik mij naast euforisch ook verloren. 

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, hoe ga ik dat doen, hoe kom ik er achter.. hoe vind ik mijn weg?

Zo veel angsten, overtuigingen, projecties.. 

Opgelegde maar vooral zelf geaccepteerde en in stand houdende kaders, (mentale) grenzen etc.. ik kan nog wel even doorgaan.

Het leven dat ik tot dusver had geleid was een goed leven, maar ook onbewust, passief.

Dat roer, dat wil ik vasthouden.

Daar was deze mooie vrouw. 

Met veel geduld, veel humor (!) en veel liefde hielp je mij terug te keren naar de kern en mijn weg te zoeken. 

Geduld ja, want weerstanden kan ik in allerlei vormen opwerpen. 

Angsten worden mooie uitdagingen, ruis accepteer je niet (ze prikt overal doorheen) en met jouw net-even-andere-spontane-inspirerende-blik, brak mijn wereld open. 

Wat ben ik dankbaar voor dat jij mijn pad kruist(e).

Eigenlijk zou iedereen een keer een Vanessa op zijn pad mogen verwelkomen daar word de weg mooier van.

Danielle

Als grote fan van Vanessa als mens, wil ik mijn verhaal graag met jullie delen. 

In 2014 was ik mezelf door een lastige en zeer verdrietige scheiding volledig kwijt. Ik heb altijd geloofd in de eeuwige liefde en kon mijn scheiding moeilijk verwerken. Het verstikkende gevoel dat ik aan alle kanten gefaald had, versterkte mijn negatieve zelfbeeld meer en meer. Het belemmerde mij in de verwerking, maar ook in het onder ogen zien van de realiteit.

Zodat ik verder zou kunnen met mijn leven en mijn zelfstandige bestaan, besloot ik dat ik maar eens op zoek moest gaan naar iemand die mij zou helpen en daarbij zou kunnen begeleiden. Via het internet ontdekte ik de website van Vanessa Dijksterhuis. Deze website sprak mij aan en heb zonder enige twijfel direct het contact gezocht. Ik wist toen nog niet dat dit het beste was wat mij kon overkomen. 

De klik van mens tot mens was er direct en ik was alleen maar sprakeloos over hetgeen Vanessa mij over mijzelf vertelde en zo ongekend helder zag. Hoe kon iemand die mij niet kent, mij zo’n ware spiegel voorhouden en de tools geven om weer positief in het leven te gaan staan. Wow …wat voelde dat goed en deze eerste levenssessie was het begin van het terug vinden van de “echte” Sabine. De “echte” Sabine was in de loop van heel veel jaren zoek geraakt en wat was het heerlijk om mijzelf opnieuw te ontdekken en intensief met mijzelf aan de slag te gaan. 

Vanessa als coach, .. ik als zeer leergierige en dankbare cursist….. de perfecte match!!

Ik heb een aantal intensieve sessies samen met Vanessa gedaan. Na afloop van elke sessie kreeg ik heldere teksten op papier mee. Dat is een mooi naslagwerk geworden, dat ik zo nu en dan gewoon weer eens pak en wat mij veel kracht geeft. Na verloop van tijd kon ik alleen verder. Het contact met Vanessa zal echter altijd blijven bestaan. Zo nu en dan vraag ik weer eens om een sessie, zodat ik weer even zie waar ik nu sta en hoe mijn ontwikkeling is. Bovendien wil ik Vanessa als mens niet meer missen! 

Dank je wel voor alles lieve Vanessa…..mijn heks!

Hartelijke groeten,

Sabine

Ik heb je verslag goed ontvangen. De eerste keer las ik het op de dag dat het binnenkwam. Ik ben die dag met knallende hoofdpijn thuisgekomen van mijn werk en meteen mijn bed ingekropen. Ik heb het verslag pas ‘s nachts voor de eerste keer gelezen. Toen ervaarde ik het als negatief. Ik heb het een week later pas voor de tweede keer gelezen. Toen zat ik met een grote glimlach te lezen. Dit leek wel een heel ander verslag als de eerste keer. Ik herkende er heel veel in. Het gaf me ook een stukje rust. Kon weer helder naar dingen kijken.

Ik heb het nu voor de derde keer gelezen. Maar op dit moment ben ik erg emotioneel. Er is iets voorgevallen wat me de rust weer ontneemt. Zoals je zegt moet ik leren om dingen los te laten en anders leren kijken. Dit weet ik van mezelf maar het valt me niet mee. Ik heb soms het gevoel dat ik het totaal niet ga redden.

Ik ben inderdaad bitter en dan vooral als het om mijn zussen gaat. Dit wil ik helemaal niet, maar het zit er toch. Misschien kun je tips geven hoe ik anders kan leren kijken.

Ik ben erg tevreden over je verslag en ervaar het contact met je als zeer prettig.

Elly

Via een vriendinnetje ben ik beland op de Proefavond, een hele leuke avond waar je met alle facetten van haar praktijk kennis kan maken. Daardoor heb ik een goede keuze kunnen maken uit de selectie die zij aanbiedt. De persoonlijke levenssessie was voor mij heerlijk, een kennismaking en bevestiging van en met mijzelf. Daar heb ik veel van geleerd.

Ik ben nu bezig met de Intuitie Ontwikkelingscursus (tegenwoordig Spiritualiteit in Jezelf ontwaken), ik hoop daar veel over mijzelf te weten te komen. Vooral het verschil tussen mijn gevoel en intuitie. Alvast bedankt voor al je hulp Vanessa!

Anna

NB: Proefavonden worden niet meer georganiseerd. Voor advies wat bij je past kun je het beste contact met Vanessa opnemen.

Anna

Ik geloof niet in toeval. Maar het lot bracht me naar de website van Club Wellness. Ik was op zoek naar de sportschool Club Wellness toen ik op de website van Vanessa terecht kwam. De site trok me zo aan dat ik verder begon te lezen. Vervolgens las ik over de persoonlijke behandeling. En laat het ook nog zo zijn dat ik in die periode besloten had om het rustig aan te doen en beter voor mezelf te zorgen.

In deze periode ben ik ook even gestopt met werken. Ik wilde de tijd voor mezelf, omdat ik vastliep maar ik wist niet waarom en waar ik moest beginnen. Het enige wat ik wilde, is dat ik mijn emoties kon plaatsen, me bewust zou worden van mezelf en mijn leven en dat ik ook op de een of andere manier verder kon. Ik wist niet of Vanessa me zou kunnen helpen. Ik heb haar daarom eerst gemaild of haar behandeling überhaupt bij me paste. Ik vond het tegelijkertijd erg spannend. Haar antwoord op mijn email gaf de doorslag. Ik vertelde haar dat ik mijn ´oude-ik´ terug wilde. Maar was het niet beter om de ´oude-jij´ in een nieuwere versie te gaan krijgen, gaf Vanessa me als antwoord. Ik vond dat geweldig.

Zo gezegd, zo gedaan. Vanaf het moment dat ik bij Vanessa kwam, voelde ik me op mijn gemak maar tegelijkertijd was ik erg ongeduldig omdat ik mezelf niet eens de tijd gunde om het over me heen te laten komen. Ik wilde meteen alles weten. Vanessa heeft me geleerd om niet meteen er bovenop te willen zitten. Eigenlijk in alles in het leven. Ik wilde altijd een stapje voor zijn, zodat een ander mij niet zou kunnen pakken op mijn fouten. Fouten maken mocht niet van mezelf. En ook mezelf waarderen, mocht niet. En ook niet inzien dat alles wat ik bereikt heb in de tijd dat ik besta – 28 jaar- zeker niet vanzelfsprekend is. Ik liep tegen zaken aan waardoor ik zelfs spanningen in mijn lichaam kreeg die ik niet kon plaatsen. Vanessa heeft me ook daar in geholpen. Ze leerde me te luisteren, te concentreren wanneer ik het benauwd kreeg van zaken, maar ook los te laten en over te geven aan veranderingen. Het allermooiste dat ik er aan over heb gehouden is dat ik elke keer als ik over mezelf inzit, lief tegen mezelf ben en in gedachten dat kleine meisje, mijn ik, mag omhelzen en troosten. Zo vertelde Vanessa mij dat ik een aantal blokkades had die ze bij me zou weghalen. Verder vertelde ze mij waar mijn pijn lag en wat mijn uitdaging in het leven is en waar mijn passie ligt. Dit zijn zaken die ik diep in mijn hart altijd al wel wist, maar die ik door het drukke leven dat ik leidde eigenlijk maar opzij zette. Ik heb daarbij ingezien dat ik dus mezelf altijd opzij heb gezet. En dat wilde ik niet meer. Ik heb eigenlijk nog veel meer te vertellen, zoals het effect dat de behandeling op mij heeft gehad de dagen en weken erna. Overweldigend en ontspannend. En dat is wat ik wil vasthouden in mijn leven!

Ik dank je daarom daarvoor, Vanessa.

Nb: Voordat in januari 2009 Vanessa onder haar eigen naam verder ging heette haar bedrijf Club Wellness

F.

Voordat ik bij Vanessa kwam, was mijn doel, mijn toekomstdoel qua werk en prive te verscherpen. Buiten dat ik antwoorden kreeg waar ik zeker verder mee kon om goede keuzes te maken, confronteerde ze mij met situaties in mijn leven die uit het verleden nog niet geheel opgelost waren. Nee, Vanessa spaart je niet. Het is fijn te horen wat je goed doet, maar om verder te komen in je leven is het ook noodzakelijk om geconfronteerd te worden met onopgeloste vraagstukken. Ik voelde me goed en had eigenlijk niet verwacht dat ik bepaalde zaken in mijn leven ook anders kon zien. Buiten het feit dat ik gerichter weet wat ik in de toekomst wil, voel ik me een meer verrijkt mens… meer compleet, alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen. Haar aanpak is geruststellend en erg liefdevol, confronterend, niet oordelend, helder en vooral nuchter (geen vage woorden die ik niet begrijp). Echt een aanrader dus voor iedereen! Of je nu in de put zit of je goed voelt, het is vooral verhelderend.

Isabelle

Al een lange tijd was ik op zoek naar een paragnost die mij verder kon helpen. Ik voel(de) me al een hele lange tijd niet gelukkig. Dit kwam mede door het verlies van mijn moeder en andere familieleden. Al een tijd loop ik bij verschillende psychologen en andere therapeuten om op een dag beter met mijn verdriet om te kunnen gaan. Maar niets hielp echt.

Ik heb een hele lieve vriendin die ook heel spiritueel is en op een dag kreeg ik een mail van haar met een linkje naar Vanessa’s site. Ik bekeek de site en kreeg er net als mijn vriendin een heel goed gevoel over. Normaal twijfel ik heel lang over zulke dingen maar ik wist dat ik gelijk een afspraak wilde maken.

Ik kreeg al heel snel een mail terug en onze afspraak stond. Ik was een beetje zenuwachtig voor die dag en had me er voor mijn gevoel niet echt mentaal op voorbereid. Voor ik het wist stond ik bij Vanessa voor de deur en deed ze open. Op dat moment vielen al mijn zenuwachtige gevoelens weg en was helemaal op mijn gemak. Alles voelde heel rustig en fijn aan. Als ze geen paragnost was, was ze me waarschijnlijk ook opgevallen door haar hele lieve uitstraling. Ik vond het gelijk fijn om bij haar te zijn terwijl ik dat niet zo snel heb bij mensen.

We gingen zitten en Vanessa pakte het verslag erbij was ze al had geschreven voordat ze mij had gezien. (Ik had gekozen voor een levenssessie) Ze begon met vertellen aan de hand van het al geschreven verslag. Het was zo heftig want alles klopte tot in de details. Het gaf me een heel goed gevoel dat iemand zoveel over mij wist en begreep zonder dat ik daar zoveel over had moeten praten en doen.

Ook werd ik heel emotioneel omdat al snel mijn overleden moeder ons bezocht. Vanessa vertelde iets wat mijn moeder op dat moment zei en dat had alleen mijn moeder kunnen zeggen. Het luchtte me zo erg op dat mijn moeder erbij was. Ik voelde me gelijk een stukje minder alleen. In Vanessa’s woorden kwamen er een heleboel dingen naar boven. Maar er werden ook een boel dingen heel duidelijk. En ik begreep het leven een beetje meer. Waarom dingen allemaal zijn gegaan zoals ze zijn gegaan. Ik kon me er iets meer bij neerleggen. Het was zo een bijzondere ervaring. Zo mooi.

Toen ik wegging voelde ik me heel sereen. Ik hoopte dat het zou blijven. Op momenten dat ik me minder goed voel(de) pak ik het verslag erbij en kijk ik terug naar mijn ”levensdoel”. En dan vallen er een hoop dingetjes op hun plek.

Afgelopen weken voelde ik me heel onrustig, ook omdat ik weer een familielid was kwijtgeraakt.. Maar voor dat dit was gebeurd verscheen Vanessa in een droom en ze zei me heel duidelijk, kom nog maar eens terug.
Nadat ik hoorde dat mijn oma was overleden heb ik Vanessa gemaild en verteld over mijn steeds terugkerende sombere en diep verdrietige gevoel en pijn in mijn hart. We maakten nog een afspraak. Dit was eergisteren. Toen ik aankwam was ik zo blij om haar weer te zien. We gingen zitten en voordat ik het wist was de ochtend om. En deze tweede afspraak met Vanessa heeft mij verder geholpen dan welke therapie dan ook.

Het was heel fijn, warm, vol met goede en liefdevolle energieen. En we hebben samen mijn hart gezuiverd. Ik voel me nu al twee dagen een stuk lichter. En ik denk dat dit blijvend is. Zo voelt het nu in ieder geval wel. We hebben al mijn problemen besproken. Naast dat ze paranormaal buitengewoon goed is, hielp ze mij ook met een heleboel praktische dingen. Ik kan het iedereen aanraden! Mijn zussen en vriendinnen zijn ook van plan een keer te gaan. Of je nu diep in de put zit, contact wil met een overleden dierbare of met andere vragen zit, naar mijn mening is Vanessa de beste therapeut voor al die dingen.

Zo erg bedankt lieve Vanessa.

Mandy

Een tijdje geleden ben ik via een vriendin in aanraking gekomen met Vanessa. Omdat mijn leven in korte tijd enorm veranderd was, wist ik even niet meer welke kant ik op moest en Vanessa heeft me toen enorm geholpen om weer wat structuur aan te brengen en om te gaan met de veranderingen die hadden plaatsgevonden.

Onlangs voelde ik dat ik weer niet lekker in mijn vel zat. Ik heb MS en ben daardoor de afgelopen jaren op bepaalde punten behoorlijk beperkt geworden in mijn doen en laten. Het is soms lastig om hier mee om te gaan, zeker omdat ik een dochter heb van anderhalf, die heerlijk bezig is om de wereld te ontdekken. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik haar tekort deed, omdat ik minder energie heb dan een ‘normaal’ mens en dus niet altijd de moeder voor haar kan zijn die ik zou willen zijn. Dit heb ik ook met mijn man; toen we elkaar net kenden waren we enorm actief en door mijn ziekte is ook zijn leven enorm veranderd.

Om meer inzicht te krijgen heb ik opnieuw een afspraak met Vanessa gemaakt en heb mijn dochter meegenomen.

Als je bij Vanessa thuis komt straalt de warmte je tegemoet. Er staat een lekkere pot thee klaar met koekjes, er branden kaarsjes en voor mijn dochter had ze haar eigen snoepschaaltje gemaakt, wat zo’n kleintje natuurlijk helemaal te gek vindt.

Vanessa heeft me weer nieuwe inzichten gegeven over mezelf. Hoewel ik al heel veel weet over heb ik af en toe iemand nodig die me ervan bewust maakt dat ik op mezelf moet vertrouwen en op goede manier met mezelf en mijn MS om moet gaan, ik heb het namelijk niet voor niets gekregen.
Vanessa is een van de weinigen die er echt goed bij me door kan dringen.

Ook wist ze veel over mijn dochter te vertellen, waaronder het feit dat ze me juist als moeder heeft gekozen omdat ik een rustig leven moet leiden en zij vanuit een vorig leven enorm toe is aan rust en regelmaat in dit leven. Net als ikzelf, dus in dat opzicht kunnen we elkaar op een positieve manier versterken. Verder gad ze aan dat mijn dochter helemaal op haar plek is bij ons thuis en dat mijn schuldgevoel absoluut niet op zijn plek is. Het was ook fijn om te horen dat ook mijn man mij helemaal niet ziet als een vrouw die MS heeft, maar gewoon als de vrouw van wie hij van houdt en met wie hij oud wil worden.

Er viel bij Vanessa letterlijk een last van me af (ik kwam met gebogen schouders aan en liep rechtop weer weg) en sindsdien voel ik me mentaal weer helemaal sterk. En op de momenten dat het even wat minder gaat weet ik mezelf weer heel snel op te peppen en een positief gevoel te geven. 

Ik merk aan mijn dochter dat ze ook een ‘boost’ van Vanessa heeft meegekregen. We begrijpen elkaar beter en onze band is nog hechter geworden. Grappig detail is dat ze niet mee naar huis wilde aan het eind van de sessie, het was veel te leuk bij Vanessa..

Toen ik al een aantal uur thuis was had ik het idee dat er nog even aan me ‘gewerkt’ werd. Ik voelde een soort van warme deken over me heenvallen en kreeg heel sterk door dat het allemaal wel goed zou komen. En zo voelt het ook!

Vanessa, je bent een kanjer en ik kom zeker weer een keertje bijtanken!

Leontien

Het is 4 jaar geleden dat ik bij jou ben geweest voor een sessie. En ik ben afgelopen maanden sterk bezig geweest met welk werk mij echt gelukkig gemaakt. En dat is heel wat anders dan wat ik nu doe. En ineens, echt ineens, herinnerde ik me jouw ‘reading’ en ging naarstig op zoek naar je verslag waarin ik de bevestiging vond.
Jij hebt toen gezegd dat ik heel erg met stoffen bezig ben en kleuren. En toen vond ik dat iets wat helemaal niet klopte. Maar nu klopt het wel!!! Ik ga starten met een heel creatief idee wat met kleding te maken heeft, en dus met kleuren en stoffen. Dat ben ik nu allemaal aan het opstarten. Hele bedrijf gebaseerd op 1 bijzondere gedachte die dicht bij mij past. Verder heb ik ook mijn zzp-burootje opgezet en daarvoor communicatiecoaching aan het opzetten i.c.m. persoonlijke presentatietraining (met ook weer in combinatie met uiterlijke verzorging)

Serieus Vanessa, nu ik het verslag teruglees heb je me toen heel goed ‘gelezen’ maar was het 4 jaar te vroeg. Ik vind het heel bijzonder, en dat wilde ik met je delen. Vandaar mijn mail.

ps: die jongen met wie ik toen ging en die ook een sessie bij jou heeft gedaan, ben ik sinds 2009 gelukkig mee getrouwd en is de vader van mijn lieve kindje van 16 maanden 

F (ik ben op 11 juni 2008 bij je geweest)

F-2

Mijn lieve vrienden Marije en Marijn hebben samen met Vanessa contact gemaakt met hun toen nog niet verwekte zoontje. Inmiddels is de kleine man acht maanden oud en kerngezond. Ze hebben me na hun positieve ervaringen aangeraden eens contact met Vanessa op te nemen voor een levenssessie. Dit omdat ik na 15 jaar therapie en zelfonderzoek nog steeds tegen dezelfde problemen aanliep. Toen ik eindelijk zo stoer was (anderhalf jaar later haha) om Vanessa om hulp te vragen vond ik dat best spannend. Deze mevrouw kan recht in m’n ziel kijken. Wat zal er gaan komen? Zin..of onzin.

Zin!! Dat was wat er kwam. Tot mijn grote plezier heb ik een prachtige levenssessie op afstand van Vanessa ontvangen. Deze sessie heeft nu, zes weken later, al een grote verandering in mijn leven gebracht. Met haar gave heeft Vanessa patronen bij me ontdekt die voor zowel mezelf als ieder ander onzichtbaar en dus onvindbaar waren.

Ik kwam door die patronen steeds in teleurstellende, energieslurpende relaties en vriendschappen terecht. Het was wel even slikken om mijn eigen aandeel zo rauw en eerlijk voorgeschoteld te krijgen en ik ben Vanessa daar erg dankbaar voor. Nu ik helder heb hoe ik mezelf steeds in de nesten werk, kan ik dit op eigen kracht genezen en voorkomen. Dat is een cadeau voor het leven.

Ook het lezen van Vanessa’s boek na mijn levenssessie heeft me geholpen. Met name het hoofdstuk over geld heeft me ontroerd en geïnspireerd. Ik begrijp nu hoe ik ook op financieel vlak steeds vastliep en wat ik concreet kan doen om dit blijvend te veranderen. Voor een praktische probleemoplosser als ik is dit erg fijn. Ik ben dankzij Vanessa in een stroomversnelling terecht gekomen en ga er lekker in mee!

Emma

Ik heb Vanessa tijdens mijn opleiding aan de Pabo ontmoet en ken haar inmiddels al heel wat jaren. Vanessa heeft bij mij al meerdere persoonlijke sessies gedaan en ik wil graag mijn ervaringen met jullie delen

De persoonlijke sessies waren voor mij heel bijzonder. De eerste keer kwam zij bij mij een blokkade tegen die ontstaan was door een gebeurtenis in mijn jeugd. Het was iets heel kleins, maar was met de tijd toch mijn handelen van nu gaan beïnvloeden. Deze heeft Vanessa voor mij verwijderd en weggezet als herinnering, zodat het geen invloed meer had op mijn handelen van nu. Daarna hebben we nog meerdere persoonlijke sessies gehad. Ik had een droom die ik heel erg graag wilde verwezenlijken, maar dat wilde maar niet lukken. Op een gegeven moment beïnvloedde dit mijn totale leven. Ik was erg teleurgesteld dat het niet liep zoals ik dat wilde. Vanessa heeft hier tijdens persoonlijke sessie naar gekeken. Deze sessie was heel heftig. De ene emotionele explosie na de andere kwam naar boven tijdens deze sessie, maar het heeft geholpen. Na de sessie voelde ik me enorm opgelucht. Ik kon het eindelijk loslaten en er met andere ogen naar kijken. Twee weken later kreeg ik goed bericht. Mijn droom werd verwezenlijkt. Deze grote verandering in mijn leven doet mij nog steeds erg goed. Nu, na alweer een half jaar, voel ik me nog steeds heel evenwichtig en in balans. Vanessa heeft mij dankzij de sessies ook geleerd om goed om te gaan met eventuele blokkades. Dit gaat mij nu erg goed af. Ik ben deze drie jaar intensief met Vanessa opgetrokken en ben spiritueel enorm gegroeid waar ik op dit moment en de rest van mijn leven heel veel plezier van zal hebben. Vanessa mijn dank is groot en je zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Barbara

Hai!

Vanessa heeft mij gevraagd om een stukje te schrijven over mijn ervaringen die ik heb opgedaan in de ontmoetingen met haar. Ik voelde enige aarzeling, net zoals ik voelde toen ik begon (en eerlijk ook nog wel tijdens) aan de ontmoetingen met haar. Ik weet echter heel zeker dat die ontmoetingen (of Vanessa noemt het een traject maar dat vind ik zo koud) me heel veel hebben geboden en ik wil dit graag met jou delen, vandaar hierbij mijn stukje.

Via via kreeg ik het verhaal te horen over Vanessa, iemand die je zou kunnen helpen met allerlei problemen, een paragnost… Nou wist ik niet wat een paragnost was maar het klonk erg zweverig, iets wat ik niet ben. De persoon die mij het verhaal vertelde echter ook niet en hij was verbaasd hoe goed het allemaal klopte. Aangezien ik op dat moment met een burn-out thuis zat en alles wilde proberen om beter te worden besloot ik om naar Vanessa toe te gaan.

Ik vond het doodeng! Wat stond me te wachten en zou het allemaal abracadabra zijn? Gelukkig was (en is) Vanessa een heel ‘gewoon’ iemand, heel aardig en lief én het is bij haar thuis, waar het ook allemaal heel prettig is. Eerlijk gezegd vond ik dat wel zo fijn want ik bleef het eng vinden. De eerste sessie hoorde ik dingen waarvan ik verbaasd was dat die nog zo veel impact hadden op mijn leven. Zo was mijn relatie met mijn ex nooit goed afgesloten wat kennelijk niet goed doorwerkte naar het nu. Dat hebben we gelijk ‘verholpen’ door middel van een visualisatie oefening. Nuchter als ik ben dacht ik wel heel de tijd jaja maar ik had me wel voorgenomen voor alles op te staan en er in mee te gaan. Wanneer je dan dingen visualiseert en Vanessa benoemt hardop wat je ziet (zelfs als je twijfelt zal ik een touw zien of toch een ijzeren pijp) dan kan je daar niet meer om heen. Ook toen Vanessa ter afsluiting een energie behandeling deed, voelde ik gewoon (ik had mijn ogen dicht) wat er allemaal gebeurde. Deze eerste keer had diepe impact op mij.

Ik ben een tweede keer gegaan, dit staat me minder bij maar ik weet wel dat Vanessa voorstelde om een traject te doen. Ik schrok en dacht wel oh jee moet ik dit doen (ik dacht nee hoor dit doe ik niet). Wat er toen gebeurde was heel raar, ik liep naar buiten, naar mijn auto en omdat ik alles nogal heftig vond besloot ik eerst een stukje te lopen de straat uit.. maar op de een of andere manier voelde ik allerlei dingen die me terug trokken naar het huis van Vanessa en toen wist ik dit traject moet ik doen. Ik dacht zal ik het snel even gaan zeggen? Maar besloot dat ze het waarschijnlijk toch al wist, wat inderdaad zo was.

Ik ben het traject binnen gegaan maar nu veel meer open minded of beter gezegd minder bang. Omdat ik dacht dit moet zo zijn. Ik heb heel veel gedaan, waaronder verschillende meditatie oefeningen (contact met mijn innerlijke zelf en met mijn gids) en alles heeft me geholpen. Ik heb heel veel inzicht gekregen en heb uiteindelijk mijn baan opgezegd (waar ik weer volledig in aan het werk was na mijn burn out) en heb besloten om een wereldreis te gaan maken, mijn droom.

Wat me in deze beslissingen en in het herstellen van mijn burn out, vooral heeft geholpen is het leren luisteren naar mezelf, naar mijn eigen gevoel, mijn hart.. Vanessa heeft me allemaal hulp middelen aangeboden waar ik toen en ook nu nog dankbaar gebruik van maak.

Mijn advies is dan ook: als je in contact bent gekomen met Vanessa (of deze site leest) en je twijfelt nog: gewoon doen! Hoe nuchter je ook bent, dat kun je blijven, zolang je jezelf maar open durft te stellen. Wat het voor je zal betekenen is niet te zeggen (gelukkig) maar het zal je altijd goed doen!

Veel plezier!

Yvonne

Via een collega kwam ik in contact met Vanessa. In eerste instantie heb ik gekozen voor een afgestemde sessie en nu in 2017 voor een levenssessie. Wat een prachtige ervaring en wat verlossend werken de sessies! Als je het gevoel hebt dat je niet verder komt, vastloopt of in oude patronen blijft hangen maar ook als je behoefte hebt aan reflectie beveel ik Vanessa van harte aan. 

Met de levenssessie kom je tot jouw echte essentie. Voor mij was deze heel verrassend, maar leuk om te horen. Iets waar ik me totaal niet van bewust was. Door met Vanessa in gesprek te gaan, zie je waar oud zeer zit, maar ook waar je zelf ruis op de lijn brengt. Met deze inzichten ga je bewust maar ook onbewust aan de slag. Na de levenssessie heb ik een rust over me heen gekregen die ik nog niet eerder ervaren heb. Stap voor stap doorloop ik dit proces en daar geniet ik echt van. Ik wil genieten van het leven en spontaan en vrij in het leven staan. Dit gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar bewust zijn van je essentie en daar weer naar toe kunnen werken is een geweldige belevenis. Gun jezelf dat!

Met de afgestemde sessie kun je met gerichte vragen zicht krijgen op zaken die voor jou belangrijk zijn en je verder kunnen helpen. Tot twee keer toe was de aanleiding voor mij dat ik het gevoel had vast te lopen in mijn werk. Ik zit nog steeds bij dezelfde werkgever, maar heb niet het gevoel dat ik geen antwoord op mijn vraag heb gekregen. Andere zaken speelden een rol, die mij dat gevoel gaven. Zaken die essentiëler zijn en dichter bij jezelf brengen.

Bedankt Vanessa, we gaan elkaar zeker weer zien!!

Liefs,

mariska

Mariska

Ik was best wel zenuwachtig van te voren…
maar zodra ik binnen stapte, stelde Vanessa mij gerust door een gezellig praatje te maken.

Op tafel lag een schaaltje met chocolaatjes en stroopwafels. Ik zat in mn hoofd al te denken van lekker maar ik mag niet, ik mag niet, ik mag niet….
Toen Vanessa het mij aanbod en ik wilde aangeven dat ik niet wil. Zei ze meteen al dat ik niet wil, ze voelde het aan. Alleen ze had nog wel het gevoel dat ik nog aan deze gewoonte moest wennen.
En dat klopte! Ik ben sinds 3 weken bezig met een voedingsass om af te vallen…

Toen had ik wel zoiets van.. ja het zit goed!

Ik ben bij haar terecht gekomen omdat ik nadat ik een half jaar getrouwd was weer ben gaan scheiden omdat het totaal niet ging! Mijn ex was ontzettend veranderd en ik was mezelf helemaal kwijt, het ging totaal niet goed.

Na mijn scheiding, heb ik soort mezelf weer teruggevonden. Ik kon weer lachen, ik zat  niet meer gevangen. Ik deed vele leuke dingen om mezelf verder te ontwikkelen, kreeg een nieuwe relatie… Hierdoor heb ik meer rust gevonden waardoor m’n ziel weer kon aangeven van ‘hallo’ … Ik wil weer bruisend zijn…. Maar toch was ik niet geheel gelukkig…

Ze gaf aan dat het een goede zet is geweest dat ik voor mezelf heb gekozen. Maar dat ik het wel deels heb afgesloten, maar nog steeds het idee heb dat ik gefaald heb. (In mijn hoofd zit ook van dat doe je niet, scheiden….) En daarom kan ik het niet helemaal afsluiten en ben ik nu bang om stappen te zetten. Ben ik te voorzichtig. Mn ouders hebben het al een plek gegeven, maar ik niet…

Maar dat ik ‘zo snel’ weer aan een relatie ben begonnen is omdat ik weer deels mezelf was, ik stond weer open voor alles…Dat heeft mijn vriend aangevoeld… Ze vond het niet te snel, omdat het goed zit.. Ze zag ook dat mn vriend de ware is. Zijn ex zit niet meer in zijn gedachten, maar ik wel… Hij is zo gek op mij! Hij weet ook dat ik het helemaal ben… Ze vond het echt ware liefde!!

Waarom dat ik ook zo onrust kan zijn vertelde ze vanuit haar verslag;
Ze wist alles tot in de details!

Ik ging tot mijn 15e/16e met de flow mee, het beschermde van mijn ouders en omgeving. Maar toen ben ik gaan veranderen. Ik ben een bruisend persoon, maar ik vond dat ik serieuzer moest zijn, mensen die spontaan en lol maken die worden niet serieus genomen. En dat wil ik wel…. maar mijn ziel niet….. Waarom ik dat heb is niet duidelijk. Maar dat geeft waarschijnlijk wel nu mijn onrustig gevoel.

Ik vind al gauw dingen ‘saai’ … of juist bang dat het saai wordt. Daarom doe ik nooit alles hetzelfde, elke keer weer iets anders… Ik moet leren om dit niet altijd meer te doen. Maar soms ook gewoon hetzelfde te doen. Want soms geeft het alleen maar onrust om elke keer weer alles anders te doen! En ik hoef echt niet bang te zijn dat het dan saai wordt….

Nu een half jaar later merk ik pas wat Vanessa allemaal bedoelde. Ik zit voor me gevoel weer in een sleur en heb vanmorgen het verhaal van haar op papier erbij gepakt en weer herlezen… (heel fijn dat vanessa het op papier zet!) en nu denk ik bij mezelf, het is geen sleur… ik pak nu even mn rust, het is lekker weer, ik moet daar van genieten en even mijn rust pakken! Het is goed!

In het afgelopen half jaar is er ook veel veranderd, omdat ik nu niet meer bang hoefte te zijn dat het met mn huidige vriend ook zo zal verlopen als met mijn ex-man, heb ik in mn relatie veel meer rust gevonden! Ik ben niet meer bang dat hij ook bij mij weggaat… Daardoor is onze relatie ook een stuk verbeterd en ondertussen wonen we samen en zijn
Mijn vriend en ik nu ook bezig met het vervullen van onze kinderwens.

Tijdens het gesprek kwam ook onze kinderwens te spraken, de artsen hebben gezegd dat ze twijfelen dat ik zwanger kan worden. Hierdoor ben ik toch wel ‘zenuwachtig’/’bang’…. maar gelukkig zijn daar ook de woorden van Vanessa dat zij heeft gezien dat het goed komt…. dat geeft mij gelukkig ook rust en kan ik nu ook genieten van de gedachten om ‘straks’ zwanger te zijn.

Het heeft even geduurt voordat een groot deel tot me doordrong… Ik had na het gesprek met Vanessa al een ander gevoel in mijn lichaam, maar ik merk dat ik er nog bijna dagelijks mee bezig ben en de handvatten nog steeds toepas en veel aan het gesprek terugdenk….

Bedankt Vanessa,

Tamara

M´n ervaring bij Vanessa, Ik kan niet anders zeggen dat ik mijn bezoek als positief en heel bijzonder heb ervaren. Normaal ben ik naar eigen idee best nuchter en dacht vooraf nou we zien wel… Ik liep de laatste tijd tegen nogal wat opstakels aan en merkte aan mezelf dat ik mezelf een beetje aan het kwijtraken was. Was erg veel aan het piekeren en voelde me verdrietig en ellendig. Dit mede door gebeurtenissen uit het verleden en ontwikkelingen die nu spelen. Vandaar m´n idee om eens een bezoek te brengen aan een paragnoste. Ben dus gaan googlen en ben zo terecht gekomen bij Vanessa.

Tijdens ons eerste telefoon gesprek voelde ik al een soort van rust, was al heel prettig om met haar te spreken. Een week later ben ik naar haar toe geweest voor een individueel gesprek, levenssessie. Ik was ´s morgens al best nerveus en gespannen, maar eenmaal binnen viel alles weg. Het was erg gezellig en we hebben een erg goed gesprek gehad. Al snel vielen er velen puzzelstukjes op z´n plek en kreeg ik bevestigingen in m´n gevoel. Ze had van te voren een verslag gemaakt van mijzelf zonder mij 1x gezien te hebben, zo ongelofelijk, alles klopte eraan. Ze vertelde me ook dingen over vroeger, erg leuk en bijzonder.

Ze heeft me tips en begeleiding gegeven om met m´n blokkades om te gaan en dat geeft een sterk gevoel. En nu kan ik alleen maar zeggen dat ik me nog elke dag goed voel, pieker niet meer en heb weer een positieve kijk op de toekomst!! En voor wat te toekomst verder betreft, ik ga zeker nog eens terug naar Vanessa, al is het alleen maar om weer eens gezellig bij te kletsen. Heel erg bedankt voor de bijzondere ervaring, ben je heel danktbaar!!

Danielle

Liane: Vanessa, ik moet je zeggen dat ik mij super lekker voel, vrolijk en positief en geen angst. Heb het gevoel van kom maar op, kan alles en iedereen aan. Heerlijk. Dank je wel hiervoor.

Marc: Ook namens mij, Marc, nogmaals bedankt voor de sessie. Liane is echt een stuk meer relaxt en durft meer van haarzelf te laten zien. En dat kan nooit genoeg zijn voor mij. Voor wat mijn sessie betreft, de vragen kwamen pas ‘s avonds opborrelen. Misschien voor een volgende keer. Heb ook nog veel moeten denken over wat je vertelde over mijn eerdere aanwezigheid in Afrika. Desalniettemin een bijzondere ervaring.

En denk eraan: voor ons ben je nummer 1!

Marc en Liane

Ik zat al een aantal jaren niet lekker in mijn vel. Omdat ik het idee had dat er meer aan de hand was dan waar ik me bewust van was, besloot ik een afspraak te maken bij een paragnost om te kijken of die me verder zou kunnen helpen. Ik kwam al snel terecht bij Vanessa, en gezien de goede ervaringen die op haar site stonden heb ik uiteindelijk een afspraak gemaakt.

Ik heb gekozen voor de levenssessie, omdat ik het gevoel had dat ik me de laatste jaren zo aan mijn omgeving had aangepast dat ik mezelf een beetje was verloren. Ik hoopte dat ik door middel van de levenssessie weer wat meer inzicht in mezelf zou krijgen en in mijn levensdoel.
Ik had al wel hoge verwachtingen, maar toch heeft Vanessa me weten te verbazen door de juistheid van het door haar gemaakte verslag aan de hand van enkel mijn naam en geboortedatum. Dit verslag was door haar gemaakt voor onze afspraak, en het klopte tot in de details. Al in één van de eerste zinnen had ze mijn grootste probleem te pakken. Verder gaf ze een aantal tips hoe ik dingen aan kon pakken.

Sinds de levenssessie gaat het stukken beter met me. Ik geloof dan ook zeker niet in toeval meer. Ik sta positiever in het leven, en kan steeds beter voor mezelf opkomen. Natuurlijk moet ik het uiteindelijk zelf doen, maar de sessie met Vanessa heeft me een heel eind op weg geholpen. Ik ben haar daar dan ook ontzettend dankbaar voor!

Patricia

Mijn consult met Vanessa was één van de meest bijzondere consulten die ik ooit gehad heb. Van tevoren had ik Vanessa gemaild dat ik een consult wilde maar dat ik niet precies wist wat voor consult. Mijn leven is nl redelijk op orde. Het bijzondere vond ik toen al dat ik het eigenlijk gewoon “voelde” als Vanessa contact met mij legde zonder dat zij dat echt bewust deed per telefoon of i.d. Wij voelden elkaar kennelijk zo goed aan dat er direct al een soort van band ontstond waarbij ik mij rustig en veilig voelde.

Uiteindelijk koos ik voor een levenssessie. Wat er tijdens het consult gezegd werd herkende ik niet direct, maar al snel na mijn consult kreeg ik meer inzicht. Wat ik erg waardevol vind, is dat er vooraf een verslag wordt gemaakt waarin Vanessa haar bevindingen verwerkt. Dit verslag is erg goed om na het consult nog eens te lezen. Ik heb het consult nu ongeveer drie weken geleden gehad en heb toevallig zojuist weer even het verslag erbij gepakt omdat een vraag mij bezig hield. Door het lezen van het verslag kreeg ik indirect een antwoord op mijn vraag. Heel bijzonder!.

Ook heeft Vanessa mij extra materiaal meegegeven om thuis nog eens te bekijken. Heel goed en duidelijk geschreven. Geen “hokuspokus” maar eindelijk dacht ik “nu begrijp ik het”.

Het consult heeft mij meer rust en balans gebracht en meer inzicht gegeven zonder dat ik echt hele brandende vragen had. Die rust en balans voelt goed. Wat ik ook echt heel goed vond is dat Vanessa niet zomaar toekomstvoorspellingen doet. Zij weet goed waar zij het over heeft en welke informatie zij wel/niet kan geven. Dat vind ik echt de kracht van een goede begeleider als je weet hier heel goed mee om te gaan.

Een hele goede ervaring!. Ik heb daarom ook besloten zodra ik meer tijd heb om een cursus bij Vanessa te volgen.

Cindy

Ik had op 13 januari 2010 mijn levenssessie bij Vanessa. Wat een ervaring.
Niet eens gelijk, maar wel erna. Er is zoveel gebeurt na mijn levenssessie.

Wat mij het meeste heeft geholpen is de rust die ik heb mogen krijgen nu ik
weet dat het niet mijn levensdoel is om geesten te helpen. Ik kan ze nu
laten voor wat ze zijn en het aan andere overlaten.

Verder lijkt het wel alsof ik de kracht heb gekregen om voor mezelf te
kiezen. Ik voel me zoveel sterker en rustiger.

Bedankt Vanessa voor het helpen met diversen lijntjes te laten verdwijnen.

Mijn ziel is eindelijk ontwaakt

Saskia

Ik ontmoette Vanessa toevallig toen ik met een paar vriendinnen aan het koffiedrinken was. Op een of andere manier raakte haar uitstraling me, en ik realiseerde me toen ik naar huis reed dat onze ontmoeting helemaal niet toevallig was. Op dat moment bevond ik me in een lastige periode in mijn leven, en ik kreeg sterk de indruk dat een consult met Vanessa mij zou kunnen helpen.

Inmiddels ben ik twee keer bij haar geweest, en die ervaringen waren op zijn zachtst gezegd bijzonder. Alsof ze me al jaren kende, wist ze me heel veel over mijzelf te vertellen en gaf ze me nieuwe inzichten. Soms leek het een moeilijk verhaal en begreep ik niet direct wat ze bedoelde, maar in beide gevallen viel na een paar weken wèl het kwartje. De sessies gaven me naast meer inzicht in mezelf tevens rust en vertrouwen dat ik op de goede weg zat, maar Vanessa gaf me ook vragen mee om zelf nog verder over na te denken. Prettig was ook dat ik een verslag mee kreeg van de sessies; ik lees het regelmatig nog even door.

Johanna

Toen ik bij Vanessa kwam voor een levenssessie vertelde ze dat ze vooraf een verslag had gemaakt waardoor ik erg nieuwsgierig was geworden. Ik dacht eerst dat ze na afloop van een sessie een eventueel verslag zou bijstellen of afmaken. Haar handelswijze komt op mij erg zuiver over omdat ze hetverslag/haar bevindingen niet baseert op louter het gesprek. Vanessa sloeg de spijker op zijn kop door op te merken dat de snelheid van mijn handelen ervoor zorgt dat ik bepaalde zaken die vlak voor mijn neus plaatsvinden niet opmerk. De oplossing hiervoor is bewuster schakelen. Vanessa licht haar
verslag rustig toe, zorgt voor een ontspannende sfeer en zegt waar het op staat zonder poeha. Voor mij een zeer positieve ervaring. Ik kom dan ook
zeker terug voor een vervolg consult.

Christiaan

Naar aanleiding van de diagnose borstskanker was ik zo van slag…

Mijn vader is 9 jaar geleden overleden aan prostaatkanker en dit had ik ondertussen wel verwerkt, maar nog geen plekje gegeven. Om nu mijn eigen strijd in te gaan vond ik het heel belangrijk om het overlijden van mijn vader een plekje te geven. Ook had ik nog wat vraagjes voor en over mijn vader. In het gesprek met Vanessa hoefde ik geen vragen te stellen, in haar contact met mijn vader kreeg ik vanzelf al de antwoorden. Direct bij binnenkomst voelde het meteen goed aan en toen zij begon met het consult was het ijs meteen gebroken. Nog niet eerder heb ik contact gezocht met een paragnost, na mijn ervaring met Vanessa sta ik hier heel open in. Zij heeft ook een persoonlijk gesprek met mij gedaan waaraan ik met mezelf aan de slag moet. Dit is heel raar, maar later vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Deze sessie is er niet één van een uur, want je neemt dit nog lang met je mee in gedachte en wordt er soms mee geconfronteerd.

Vaak denk ik nog terug aan de sessie, ik zie namelijk als een mooie ervaring om met me mee te nemen. Direct na de sessie heb ik het overlijden van mijn vader een plekje kunnen geven en ben ik druk met mezelf aan de slag gegaan (beetje bij beetje). En ik weet zeker dat ik in de toekomst nog een bezoekje zal brengen aan Vanessa.

Mariska

In een periode van 2 jaar nu, ben ik enkele malen bij Vanessa geweest. Ik zie het als een soort coaching met een beetje meer.

Zelf heb ik ook een coachingsopleiding gedaan en hiervan de waarde ondervonden. Vanessa kan mij met haar coachende vaardigheden en haar spirituele kant een analyserende kijk geven op mijn eigen situatie. Persoonlijk vind ik het heel fijn om een verslag mee te krijgen. Deze laat ik dan thuis op tafel liggen, om af en toe nog een keer door te lezen. Soms vallen kwartjes pas later, als ik het nog een keer lees.

Ze helpt mij zo op dat moment mijn eigen situatie uiteen te zetten, zodat ik ermee verder kan. Het is fijn om op bepaalde momenten, in bepaalde situaties, wat handvatten aangereikt te krijgen.

Daphne

Soms heb je iemand nodig die in no time de vinger op de zere plek legt. Iemand die op een liefdevolle maar ook voortvarende wijze meteen tot de kern komt en je een zetje de goede richting op geeft. Een tijd geleden zat ik in een moeilijk pakket, waar ik geen uitweg meer in zag. Ik zocht hulp, maar ik merkte dat het mij niet verder bracht. Op natuurlijke wijze kwam ik Vanessa tegen en binnen no time zat ik bij haar op de bank. In mijn werk verricht ik regelmatig wetenschappelijk onderzoek en ik ben meestal pas tevreden wanneer ik de logica van een bepaalde relatie begrijp. Ik ben een geboren ‘ongelovige Thomas’, zo kun je stellen. Hoewel ik heel goed wist dat Vanessa een speciale gave heeft die ik destijds hooguit als ‘ongrijpbaar’ beschouwde, kickte vanaf het eerste moment dat ik haar zag de logica van een dieper bewustzijn in. En dat had ik net even nodig. Ik kwam zelf niet uit mijn situatie, maar wist toen nog niet dat ik mijn situatie op het verkeerde niveau ‘uitspeelde’. Het was voor mij heel verrijkend te ervaren dat ik rust kon vinden door mijn situatie op een andere wijze (beter sluitende wijze) mocht interpreteren. Vanaf toen ging het snel. Ik hakte knopen door en schakelde snel op naar mijn ware missie in dit leven. Uiteraard heb ik Vanessa daarna nog een aantal keer geraadpleegd. Zij gaf mij dat zetje de goede richting op toen ik zelf even niet meer wist waar ik het zoeken moest. Dit speelde zich alweer vijf jaar geleden af en Vanessa is nu een dierbare vriendin geworden die alweer lichtjaren verder is gegaan in haar ontwikkeling. Zij is iemand die op een bescheiden manier rake dingen weet te zeggen en ik ben erg blij en dankbaar dat onze paden elkaar ooit hebben gekruist.

Tooske Van Urk Dam

Arbeid Psychologe - Nomilis

De levenssessie met Vanessa heeft mij enorm geholpen. Ik heb al heel lang last van frustraties.  Niet wetend wat hiervan de oorzaak was, was het voor mij heel lastig om een oplossing te vinden. Dit leverde nog meer frustratie, woede en stress op. Via mijn man kwam ik op de website van Vanessa. Wat ik daar las sprak mij zeer aan. Ik heb haar toen gemaild over mijn probleem en zij raadde een levenssessie aan.

Vanessa wist in de levenssessie precies aan te geven waar mijn frustraties vandaan komen. De oorzaak was voor mij heel nieuw maar toch gelijk heel herkenbaar. Natuurlijk was niet alles wat zij aangaf gelijk herkenbaar. Ik vond het daarom erg fijn dat je een verslag meekrijgt. Ik lees dit nog steeds regelmatig en steeds meer zaken vallen op z’n plaats.

Ook kreeg ik een aantal manieren van haar om dit probleem op te lossen. Hierdoor is er al gelijk bij mij rust ontstaan. Niet dat mijn probleem gelijk opgelost is maar omdat ik weet dat ik weet wat ik eraan kan doen.

De sfeer tijdens de sessie is heel fijn. Alles wordt op rustige, duidelijke maar ook gezellige manier door Vanessa vertelt.

Ik ben er nog niet maar ik ben zeker (eindelijk) op de goede weg. Ik ben Vanessa dan ook enorm dankbaar voor het inzicht dat zij mij heeft gegeven!

Marlies

Al langere tijd zat ik met mezelf in de knoop en zocht iemand die mij kon helpen, via via kwam ik terecht bij Vanessa. Het leek haar het best een individuele sessie te doen. Deze sessie heb ik als zeer bijzonder ervaren. Vooraf vond ik het wat eng, maar dat was nergens voor nodig! Ik heb heel veel dingen mogen voelen en heb ook direct dingen kunnen oplossen. De sessie was op zich wel heftig, maar wel zo, dat je het aan kunt. De eerste dagen na de sessie voelde ik me wel wat vreemd, alle gevoelens moesten hun plekje even vinden. Na een dag of 5 merkte ik dat ik veel vrolijker werd en zelfverzekerder was. Ik sta nu zekerder in het leven en kijk anders naar mezelf en de mensen om me heen. Ik heb meer antwoorden gekregen, dan dat ik vragen had!

Anoniem, 23 jaar, Dierenartsassistente

Anoniem

Lieve mensen,

Afgelopen vrijdag heb ik een levenssessie gehad bij Vanessa. Ik heb dit als zeer prettig ervaren. Het was heel fijn dat er vooraf een verslag was gemaakt dat wij aanhielden als leidraad in ons gesprek. Het verslag kan je na afloop meenemen naar huis en zo kan je het thuis nog eens op je gemak doornemen.

De laatste tijd zat ik niet lekker in mijn vel, had veel boosheid in mij en was erg snel geirriteerd. Ik zat mijzelf een soort van in de weg. Ik wist niet waar dit vandaan kwam. Dat is de reden waarom ik naar Vanessa ben gegaan. 

Zij heeft doormiddel van contact te leggen met mijn ziel/mijn innerlijke ik,wist zij erachter te komen waar de boosheid en irritatie vandaan kwam. De blokkades en angsten die ik in me had hebben we samen besproken, beredeneert en een plek gegeven. Ik ben achter dingen van mijzelf gekomen die ik helemaal niet wist of niet wilde zien. Maar doormiddel van de sessie met Vanessa heb ik een aantal eye-openers gehad en heb ik mezelf teruggevonden. Na de sessie en nu nog steeds voel ik me heel erg goed, ik maak me niet druk, ben niet continue aan het piekeren. Loop niet iedereen te pleasen, maar denk ook aan mezelf. Ik zit nu lekker in me vel en voel me licht in me hoofd, heb helemaal geen negatieve energie meer in me. Al met al wil ik iedereen die dit leest de levenssessie hartelijk aanbevelen! Het zal je echt goed doen, eerlijk waar! En Vanessa, nogmaals super bedankt!

Anke

Mijn bezoek aan Vanessa Dijksterhuis was voor mij letterlijk een openbaring. Zij bracht een contact tot stand tussen mij en mijn gestorven moeder aan wie ik enkele, voor mij essentieel belangrijke vragen kon stellen. De antwoorden die ik kreeg, bevrijdden mij van een psychische last. Voor mij was het heel erg duidelijk dat deze antwoorden uitsluitend gegeven hadden kunnen worden door mijn moeder. De inhoud van de boodschappen en de vorm waarin die doorgegeven werden, konden alleen maar van haar zijn. Het was uitgesloten dat de paragnoste zelf daar ook maar de minste invloed op had kunnen hebben.

De ‘lichte’, heldere en onthechte manier waarop de paragnoste de sessie leidde, betekende erg veel voor mij. Als intellectueel en rationeel ingesteld persoon zou ik nooit enig geloof hebben kunnen hechten aan een suggestieve of sentimentele benadering.

Een gave als die van Vanessa Dijksterhuis is kostbaar en zeldzaam. Ik hoop dat heel veel mensen, in hun eigen belang, de weg naar haar weten te vinden.

Ine Naaijkens

Zelf ben ik heel enthousiast over de individuele sessie die ik bij Vanessa heb gedaan. Zij wist in de sessie heel goed te helpen duidelijk te krijgen waar de grootste struikelblokken in mijn leven zich bevinden die mij beperken op mijn weg. Gedeeltes daarvan vermoede ik al maar ik wist niet waar ze vandaan kwamen en hoe ik ze op kon lossen. Vanessa ging hier in samenwerking met mijn ziel dieper op in waardoor ik oorzaken en gevolgen in ging zien en alles beter op zijn plek viel. Andere gedeeltes waren in eerste instantie nieuw voor mij (mijn blinde vlek) maar zijn nu duidelijker en herkenbaar voor mij. Alleen dit gesprek was voor mij al heel verhelderend. Tijdens het behandelgedeelte binnen de sessie waarbij ik op de bank lag zag Vanessa de blokkades in mijn chakra’s (dit waren ook de gebieden waar ik m.b.t. mijn gezondheid zwakker was) en zij gaf ook aan dat hier twee gebeurtenissen uit mijn leven zich hadden vastgezet. Samen hebben wij manieren gevonden zodat ik deze eindelijk los kon laten, waardoor ik me hierna letterlijk lichter voelde en meer in balans. Ik wordt er nu niet meer door gehinderd. Deze gebeurtenissen zijn slechts een herinnering en ik kan verder met m’n leven. Deze sessie heeft nog een lange tijd doorgewerkt en veel positieve veranderingen in m’n leven teweeggebracht.

Janneke Seijsener

Ik heb een hele mooie reading van Vanessa ontvangen. Zij heeft mij dingen gezegd over de doodsoorzaak van mijn moeder die ik al jaren heb gedacht maar nooit zeker wist. En mij altijd een andere doodsoorzaak is verteld.

Dankzij Vanessa heb ik hier in duidelijkheid gekregen en zijn mijn gedachten beantwoord. Het is een hele mooie reading geweest waaraan ik veel heb gehad er is zoveel verteld door Vanessa waar zij niks van kan weten en alles wat ze voelde klopt.

Ik heb de hele reading op mogen nemen met mijn recorder en hier heb daar ook erg veel aan gehad omdat ik zo alles nog een keer heb kunnen terug luisteren en ze voelde alles zoals het is.

De reading heeft mijn gedachten bevestigd en op vragen heeft zij antwoord kunnen geven. Mocht je ooit twijfelen over Vanessa NIET DOEN, ik zal je alle twijfel weghalen..
Ook wil ik de mensen mee geven dat Vanessa bij mij een heel warm gevoel heeft achtergelaten zij is heel rustig en ontspannen neemt overal rustig de tijd voor en is gewoon oprecht ze leeft met je mee en zij is ECHT!!! Vanessa hartstikke bedankt voor de mooie speciale reading je hebt mij echt heel erg geholpen!!!!

Mariska

Ik ben Vanessa heel dankbaar. Via een collega/vriendin kwam ik bij haar terecht. Dit kwam doordat ik een steeds vaker foto’s van mezelf had waarbij er wazige vlekken (een soort rook) om en door mij heen stonden. Mijn collega had dit met Vanessa besproken en het bleken entiteiten te zijn. De volgende dag ben ik meteen naar Vanessa toe gegaan.
Ik vond het spannend en wist niet goed wat me te wachten stond. Gelukkig stelde Vanessa me al snel gerust en gingen we aan de slag. In principe ervoer ik de entiteiten niet als een probleem op dat moment. Vanessa heeft mij duidelijk gemaakt dat de entiteiten alleen maar negatief effect op mij hadden en veel van mijn energie verbruikten. Bovendien hield ik de entiteiten op aarde wat ook niet goed is voor hen. Ze heeft ze die dag tijdens de sessie naar het licht gestuurd en ik ben bewuster van mezelf geworden. Ik heb over veel dingen nagedacht en besloot dat ik geen entiteiten meer wil toelaten. Hier ben ik nog steeds dagelijks mee bezig.
In de toekomst wil ik met Vanessa een traject volgen om mezelf nog beter te ontwikkelen, maar eerst nog even sparen…

Zippora

Sinds mijn pubertijd heb ik me altijd erg eenzaam en angstig en onveilig gevoeld. Daarvoor heb ik al bij verschillende mensen hulp gezocht. Maar steeds bleef er nog een stukje blokkade zitten, waar ik mijn vinger niet echt op kon leggen. Op een verjaardag van een vriend heb ik Vanessa gezien en ik vond haar al meteen overkomen als een heel warm, liefdevol en aardig persoon. Maar ik heb niet met haar gesproken. Een paar weken later kwam ik via via op internet op haar website en herkende ik haar van de verjaardag. Ik vond het al behoorlijk spannend en heb toen eerst via e-mail contact gezet. Gelukkig durfde ik de stap te wagen en heb ik een levenssessie van Vanessa gekregen. Het was een ontzettende bijzondere ervaring en ik ben nog meer over mezelf te weten gekomen. Ik voel me nu helemaal compleet en begrijp mezelf ook veel beter. Ik sta veel zelfbewuster in het leven en ben minder angstig. Nog dagelijks denk ik aan de sessie en alle dingen die ze me heeft gezegd. Ze heeft me echt op het goede spoor gezet om te kunnen groeien in dit leven. Iedereen die nog met vragen en onzekerheden over zichzelf rondloopt en al veel dingen heeft geprobeerd, zou ik zeker Vanessa aanraden! Ze is een topper!

A.

When my father died, I lost not only my parent but also my friend. The only person who was my soul mate, who understood me and shared my passions. It felt so lonely and empty to realize that I could not just simply call and talk to him. It felt painfully empty.

After my husband and me met Vanessa, I had the feeling that there is no reason to be scared of my father’s physical absence. That the fact I cannot hear him does not mean I cannot communicate with him. I understood that it is possible to do it in another way.

I am a medical doctor and worked in science. I, probably, should be the skeptic one, who does not believe in any paranormal abilities or events. As every doctor and scientist, I always believe in what was proved or I can prove. When I went to Vanessa I also was expecting here to prove that what she is doing is true. I did not need it anymore when I heard her. It was something that only my father could tell me, something he would tell me if he would be able to do it himself.

What is also important, Vanessa proved that the feeling of his presence, which I constantly had after his death, is not my fantasy and hallucinations. With help of Vanessa my husband and me could feel my father being their in the room and it was exactly the feeling I had before.

I just want to say to people who are skeptic about what I wrote here: we always do not believe in something we do not know and do not understand. That does not mean that this something does not exist.

Dear Vanessa, I want to thank you once again for what you did for us and hope to see you again!

Darya en Peter

I decided to consult Vanessa because I felt lost and I did not know what to do with my life. I was exhausted by fighting with my own toughts and I needed somebody to put my feelings in order for me. I was happily surprised with the results. Vanessa connected with my soul, found out the reasons behind my false beliefs and self conditionings, and gave me a few useful hints to be able to face my fears and connect with my emotions. It was as clear as somebody holding a mirror in front of me and telling me who I was, who I thought I was, and who I could be if I only allowed myself to be the person I really am. She went straight to the heart of things and told me what I needed to do to get back on my feet. I instantly felt better: a warm sensation of confidence started flowing in my body and it has not stopped ever since. Of course I know that there is a lot that I have to do, but thanks to Vanessa, now I know that I am on the right road, because I am finally listening to my soul.

Elena

Mijn lieve vrienden Marije en Marijn hebben samen met Vanessa contact gemaakt met hun toen nog niet verwekte zoontje. Inmiddels is de kleine man acht maanden oud en kerngezond. Ze hebben me na hun positieve ervaringen aangeraden eens contact met Vanessa op te nemen voor een levenssessie. Dit omdat ik na 15 jaar therapie en zelfonderzoek nog steeds tegen dezelfde problemen aanliep. Toen ik eindelijk zo stoer was (anderhalf jaar later haha) om Vanessa om hulp te vragen vond ik dat best spannend. Deze mevrouw kan recht in m’n ziel kijken. Wat zal er gaan komen? Zin..of onzin.

Zin!! Dat was wat er kwam. Tot mijn grote plezier heb ik een prachtige levenssessie op afstand van Vanessa ontvangen. Deze sessie heeft nu, zes weken later, al een grote verandering in mijn leven gebracht. Met haar gave heeft Vanessa patronen bij me ontdekt die voor zowel mezelf als ieder ander onzichtbaar en dus onvindbaar waren.

Ik kwam door die patronen steeds in teleurstellende, energieslurpende relaties en vriendschappen terecht. Het was wel even slikken om mijn eigen aandeel zo rauw en eerlijk voorgeschoteld te krijgen en ik ben Vanessa daar erg dankbaar voor. Nu ik helder heb hoe ik mezelf steeds in de nesten werk, kan ik dit op eigen kracht genezen en voorkomen. Dat is een cadeau voor het leven.

Ook het lezen van Vanessa’s boek na mijn levenssessie heeft me geholpen. Met name het hoofdstuk over geld heeft me ontroerd en geïnspireerd. Ik begrijp nu hoe ik ook op financieel vlak steeds vastliep en wat ik concreet kan doen om dit blijvend te veranderen. Voor een praktische probleemoplosser als ik is dit erg fijn. Ik ben dankzij Vanessa in een stroomversnelling terecht gekomen en ga er lekker in mee!

Tooske

Als leidinggevende in het onderwijs was ik al enige tijd op zoek naar een goede coach. Ik was hierbij op zoek naar iemand die méér bood dan coaching alleen. Juist omdat ik zelf ook mensen in hun ontwikkelprocessen begeleid, zou ik misschien geneigd zijn zelf teveel wenselijk antwoord te geven op door de door coach gestelde vragen. Omdat Vanessa in staat is verder te kijken (en te voelen) dan dat wat je als gesprekspartner zelf wil of kan loslaten, is een coachingssessie bij haar heel verhelderend. In de maanden dat ik het coachingstraject met Vanessa doorliep, ben ik veel wijzer geworden. Ik heb mijn zwakke plekken leren kennen, maar ben ook meer te weten gekomen over mijn sterke punten! Ik sta nu beter in mijn kracht; ik weet bijvoorbeeld wanneer ik bewust een vaardigheid inzet en ik snap achteraf beter waarom ik bepaalde gevoelens in een situatie ervaar. Doordat ik mijzelf, mijn positie in mijn organisatie en in mijn gezin beter heb leren kennen, ben ik nu beter in staat richting te geven aan de keuzes die ik maak. De coachingsgesprekken met Vanessa waren voor mij altijd een mix van een gezellige thee-afspraak en een stevig gesprek met een inhoud waarvoor je niet weglopen kan. Ik heb Vanessa leren kennen als een warm, integer persoon, die echt geïnteresseerd was in mijn verhaal. Omdat ik wil blijven ontwikkelen, is ‘onderhoud’ op z’n tijd wel nodig! Ik kijk dus al weer uit naar een nieuwe afspraak!

Nicole

In mijn leven stond 1 ding ver bovenaan: mijn werk, mijn carrière. Tijdens mijn zwangerschap heb ik tot het laatste moment door gewerkt, en al mijn tijd en energie gestopt in zakelijke projecten. En ook na de geboorte van mijn zoon, probeerde ik op de zelfde voet door te gaan. Vooral ontkennen dat de aanwezigheid van een kind ook maar enige invloed heeft op mijn zakelijke wereld, maar voor wie? Gevoelsmatig klopte het niet meer.

Op dit punt in mijn leven kwam ik via een vriendin in contact met Vanessa. Ik heb een afspraak gemaakt voor een individuele sessie maar merkte hierna dat het voor mij nog niet klaar was. Ik voelde me veilig en vertrouwd bij Vanessa en besloot een traject te gaan volgen. Doel van dit traject was het vinden van mijn levensdoel en het invullen van mijn carrièrepad. Het traject van, in mijn geval, 4 maanden was zeer intensief met veel emoties. Na de ene sessie liep ik energiek naar buiten terwijl een volgende sessie zoveel had losgemaakt dat ik hier nog enkele dagen last van had. Maar altijd was Vanessa er tussentijds om vragen te beantwoorden.

Maar uiteindelijk zorgde het traject ervoor dat ik me realiseerde wat echt belangrijk voor me is en daar zowel zakelijk als prive ook naar ging handelen.

Inmiddels ben ik een jaar verder en lees ik de map door met de verslagen van alle sessies die ik aan het einde van het traject van Vanessa heb ontvangen. Opvallend is dat ik de genoemde sleutelwoorden als loslaten en zelfacceptatie nu veel beter kan plaatsen. Ik kijk er nu meer van een afstand naar en zie ook de verschillen tussen ‘toen’ en nu. Vanessa dank je wel.

Liesbeth

Testimonial of a life changing spiritual journey with Vanessa Dijksterhuis

From May 2009 untill December 2009

Written between 04/05/2010 and 17/05/2010

By an international spiritual coachee

For quite some time I had in mind to begin this testimonial with the story of my 8 year old daughter, the middle one of three adorable children, who went through a very positive life change some 18 months ago, thanks to the caring soul work of Vanessa Dijksterhuis. I however felt that my angel daughter was so much part of my life that speaking about my story alone would indirectly tell her story. Besides she still has to discover her own life purpose, just like I have recently discovered mine.

I’ve always believed in angels and in the existence of a meaningful spiritual world that would be connected to our own. I believe in wise civilizations that managed to embellish the memories of mankind by encouraging a ritual dimension to spiritual life. Throughout remembered history, a number of events have taken place to demonstrate the continuity between the “seen” and the “unseen” dimensions of the spiritual universe. Some of us have been gifted to mend the paths between these two dimensions and to bring about spiritual healing.

Vanessa, is one of these spiritual healers. She is has been gifted with the capacity to carry knowledge and even emotions between the worlds. She is not only gifted because she sees and can report back from beyond but also because she is blessed with an overwhelming sense of generosity and is truly humble in her approach.

A good earthbound coach would be expected to be mentally available, to be genuinely caring towards his coachees, as well as to remain objective at all times. Spiritual coaches are all that and more as they have to have the ability to travel to the astral plane, to find the right souls and to connect with them. To me, Vanessa is that and much more, as I now feel that she has become a loyal and reliable spiritual friend to have in this life and in lives to come.

About nine months ago, my life’s journey came to take a complicated turn: I was taken ill to hospital with what was later to be revealed as a life threatening septic arthritis. Before and after that diagnosis “earthbound doctors” had put forward all sorts of unfounded diagnosis which would potentially lead to facing the perspective of aging and perhaps dying with a great deal of physical decay and pain. So here I was in late July 2009, laying on my hospital bed and wondering whether I would even get by, as I could feel a dramatic decrease in my life energy.

As I had already had the pleasure of meeting Vanessa in the flesh, on one of her international spiritual journeys, I felt totally confident that she could help me across the distance regain enough strength to recover fast. I wanted her to give me enough healing energy to get physically strong enough for the return of my family who were away on holiday when I got ill, and were not able to return before my wife had delivered our third child back in Holland.

I however soon came to realize that I needed a lot more than healing energy from Vanessa, so I suggested to her on one of my emails that we could perhaps carry out together a deep soul searching activity to try and help me put together the somewhat scattered puzzle of my spiritual life. Vanessa accepted to be my guide on that journey and we began travelling back in time (past lives, current life) through wonderful encounters on the astral plane.

In the process, I discovered how our souls are made of fragments of events that occurred in our past and in past live experiences. I was also made aware that we are never spiritually alone, and that all that happens in our earthly life is governed by our higher self, which in turn is inspired by surrounding spiritual forces. Moreover, I found a way to self forgiveness and to reconnecting with my inner-self with more harmony.

One amazing discovery was to find out that my illness had not been caused by any of the expected diseases that had been imagined by all the so called doctors, but that it simply came to get worse due to poor medical care. Vanessa told me before any doctor would (you imagine I got second, third and even fourth opinions…) that there was nothing wrong with me, and she was right!

When my soul decided that I had regained enough strength to keep revitalizing my Body, Mind and Soul balance on my own, the journey gradually came to an end. Yet, I feel that Vanessa is never really far, although we do not live in the same country. Besides from time to time, I can get back to all the wonderful writings she gave me about our numerous soul encounters to help me remember that it was not a dream: it was Reality, my reality.

Thanks to all the spiritual work we did together, I have found a longer lasting approach to inner peace which in turn has helped me become aware of my true life purpose : Leading my children to their own life purposes, whilst being a true family man.

Nothing happens without a reason and all that happens contributes to making our lives better times to spend with our loved ones, here and there….

A faithful spiritual friend and coachee of Vanessa

Driss

Share This