De Gezinssessie

Waarom kiezen wij elkaar?

Heel interessant vind ik alles omtrent gezinsdynamiek en waarom we bij elkaar zijn. Vanessa gaat uit van een zielenafspraak met een doel vooraf. Dat blijkt! Systematisch gaat ze elk gezinslid af en zo ontstaat er een soort stamboom van informatie over elkaar. Ik ben zoveel wijzer nu en voel me gesterkt in mijn ouderschap!

Leonie -mama van Marco en Jannes

Mijn kind kan weer lekker slapen

Wat zo vervelend was, was de machteloosheid. Het gevoel van niets kunnen doen, terwijl je wéét: mijn kind heeft last van iets. Ik kon via de reguliere weg geen houvast vinden, dus wilde ik eens zien wat er nog meer is. Vanessa geeft inzicht in wat er onderliggend speelt. Onze dochter is weer rustig en wij daarom ook! 

Wilco & Madeleine – ouders van Lily 

Mijn ongeboren kindje ken ik nu al

Toen ik zwanger bleek wilde ik naast de standaard kennis ook meer voorbereid zijn. Ik wilde mijn kind leren kennen. Hoe gaat hij of zij zijn straks en waar kan ik nu al rekening mee houden? Vanessa wist precies het karakter te omschrijven. Zo precies als dat het klopt…ik vond het spannend, maar het is zo’n verrijking nu mijn kindje er is.

Marsja – mama van Anna

$

Ervaring leert

Je gevoel volgen; een intuïtieve ingeving krijgen of het luisteren naar je hart zijn waardevolle boodschappers. Maar niets gaat boven de ervaring van een authentiek persoon.

Vraag je je weleens af: “Waarom zijn wij als gezin bij elkaar?”

Niets van deze dynamiek is willekeurig. Er is uitgebreide zoektocht ondergaan om op basis van verschillende essentiële factoren een beslissing te vormen. Wat ik in de loop der jaren heb ontdekt als gemene deler bij alle zielen wie ik sprak, is dat er juíst een keuze gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de oorsprong van jou, die je met je meedraagt en wat je daarmee kunt beïnvloeden; hoe je kunt groeien; wat het voor jou betekent in combinatie met de personen bij wie je je leven start.

Het is van groot belang hoe deze keuze wordt afgewogen en gemaakt, want niets is zonder oorsprong.

De vragen die beantwoord worden in een gezinsafstemming zijn onder andere:

Waarom zijn wij als gezin bij elkaar?

Waarom hebben onze kinderen ons als ouders gekozen?

Waarom heeft mijn partner mij gekozen?

Waarom heb ik mijn partner gekozen?

Waarom heeft mijn vader/moeder voor mij gekozen?

Waarom lukt het maar niet om een kindje te verwelkomen?

Je relaties onderling verbeteren, veranderen, rustig worden

Het weten van de afwegingen die mensen binnen gezinsstructuren hebben gemaakt kan enorm verheldering bieden op onderlinge relationele verstandhouding. Het is vaak een opluchting te weten wat je zelf hier komt doen, maar weten waarom je kind/partner/vader/moeder/broer of zus jou koos heeft een onschatbare meerwaarde. Je gaat met meer evenwicht kijken naar jullie relatie. Je weet ook precies waar je aan kunt sleutelen of rekening mee wil houden om tot de meest optimale relatie te komen onderling.

Oh enne: Begin je juist aan gezinsuitbreiding? Wees goed voorbereid en gun jezelf en je gezin de beste start!

Ik maak altijd onderscheid in twee startpunten voor een gezinssessie:

Het Oorsprong gezin – Waar jij zelf uit voortkomt

Het Leef gezin – Jij zelf in de hoedanigheid van ouder van het gezin

Wist je dat deze sessie zo uitzonderlijk is, juist omdat je niets meer hoeft te delen dan de leden van jouw gezin? Ja precies: het is niet nodig je hele levensverhaal te delen. Al Vanessa’s sessie kenmerken zich met krachtig talent: een magische manier van precies weten ‘hoe het zit’. Maar deze geeft zoveel voorbereiding en kracht van binnenuit de gezinsdynamiek. Echt heel bijzonder.

De Gezinssessie biedt meer inzicht in waar je vandaan komt en hoe je als begeleider voor de generatie na jou functioneert.

Hoewel het binnen jouw persoonlijke ontwikkelingsgroei valt, valt het buiten de unieke ‘Ontwikkelingscoaching met een vleugje magie ‘ methode van Vanessa Dijksterhuis en is een volledig op zichzelf staande optie.

Over Ontwikkelingscoaching met een vleugje magie

Vanessa Dijksterhuis ontwikkelde een uniek All-in-coachingconcept bestaande uit  3 onderdelen. De Levenssessie, De Blauwdruk Reset en een sparringssessie op niveau. 

Met haar jarenlange ervaring en praktijkgerichte know-how heeft zij zich toegespitst op een diepgaande en effectieve methode om je snel tot de kern te laten komen van wie jij bent. Gun jezelf een verkorte route op jouw pad van zelfontwikkeling. Herpak nu de controle in je leven en (be)leef de beste versie van jezelf!

Share This