Mijn kind kan weer lekker slapen

Wat zo vervelend was, was de machteloosheid. Het gevoel van niets kunnen doen, terwijl je wéét: mijn kind heeft last van iets. Ik kon via de reguliere weg geen houvast vinden, dus wilde ik eens zien wat er nog meer is. Vanessa geeft inzicht in wat er onderliggend speelt. Onze dochter is weer rustig en wij daarom ook! 

Wilco & Madeleine – ouders van Lily 

Waarom kozen onze kinderen ons?

Heel interessant vind ik alles omtrent gezinsdynamiek en waarom we bij elkaar zijn. Vanessa gaat uit van een zielenafspraak met een doel vooraf. Dat blijkt! Systematisch gaat ze elk gezinslid af en zo ontstaat er een soort stamboom van informatie over elkaar. Ik ben zoveel wijzer nu en voel me gesterkt in mijn ouderschap!

Leonie -mama van Marco en Jannes

Mijn ongeboren kindje ken ik nu al

Toen ik zwanger bleek wilde ik naast de standaard kennis ook meer voorbereid zijn. Ik wilde mijn kind leren kennen. Hoe gaat hij of zij zijn straks en waar kan ik nu al rekening mee houden? Vanessa wist precies het karakter te omschrijven. Zo precies als dat het klopt…ik vond het spannend, maar het is zo’n verrijking nu mijn kindje er is.

Marsja – mama van Anna

De ziel kiest. En hoe!

Als ziel heb je zelfs een uitgebreide zoektocht ondergaan om op basis van verschillende essentiële factoren een beslissing te vormen. Wat ik in de loop der jaren heb ontdekt als gemene deler bij alle zielen wie ik sprak, is dat er JUIST een keuze gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan de essentie van de ziel die je met je meedraagt en wat je daarmee kunt beïnvloeden, hoe je kunt groeien, wat het voor jou betekent in combinatie met de zielen bij wie je je leven start?

Het is van groot belang hoe deze keuze wordt afgewogen en gemaakt, want niets is zonder oorsprong.

De vragen die beantwoord worden in een gezinsafstemming zijn onder andere:

  • Waarom zijn wij als gezin bij elkaar?
  • Waarom hebben onze kinderen ons als ouders gekozen?
  • Waarom heeft mijn partner mij gekozen?
  • Waarom heb ik mijn partner gekozen?
  • Waarom heeft mijn vader/moeder voor mij gekozen?

Je relaties onderling verbeteren, veranderen, rustig worden

Het weten van de afwegingen die de zielen binnen gezinsstructuren hebben gemaakt kan enorm verheldering bieden op onderlinge relationele verstandhouding. Het is vaak een opluchting te weten wat je zelf hier komt doen, maar weten waarom je kind/partner/vader/moeder/broer of zus jou koos heeft een onschatbare meerwaarde. Je gaat met meer evenwicht kijken naar jullie relatie. Je weet ook precies waar je aan kunt sleutelen of rekening mee te houden om tot de meest optimale relatie te komen onderling.

Van jou heb ik niets meer nodig dan alle namen van gezinsleden.

Oh enne: Begin je juist aan gezinsuitbreiding? Wees goed voorbereid en gun jezelf en je gezin de beste start!

 

Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.