“Jonge, dit is helemaal niet grappig!” gromde de Kleine Ziel. “Ik wil mijzelf ervaren als vergevingsgezind. Ik wil weten hoe dat deel van speciaal voelt.” 

En de Kleine Ziel leerde hoe het moet voelen om droevig te zijn.

Maar toen stapte een vriendelijke ziel naar voren uit de menigte. 

“Maak je geen zorgen, Kleine Ziel,” zei de Vriendelijke Ziel, “Ik zal je helpen.” 

“Wil je dat?” De Kleine Ziel klaarde op. “Maar wat kan je dan doen?” 

“Wel, ik kan je iemand geven om te vergeven!” 

“Kan je dat?” 

“Ja” zei de Vriendelijke Ziel.”Ik kan in je volgende aardse leven komen en iets doen

wat jij kan vergeven”. 

Citaat uit ‘Een Ongewoon gesprek met God’ van de auteur Neal Donald Walsh

ONGELUKKIG ZIJN DOE JE ZELF

Soms ervaar je je leven als buitengewoon ongelukkig. Dit verwijt je dan niet in de eerste instantie jezelf, maar een ander. Of een situatie die niet naar jouw zin verloopt. Daarna kan het zijn, in meer spirituele toestand, dat je vooral kijkt naar jouw eigen rol in het geheel. Jij neemt daarin alle verantwoorlijkheid en vergeeft jezelf voor iets wat je een pijn-ervaring gaf. Volgens mij is het beide onzinnig en te kort door de bocht. Vergeven en Vergeten: we nemen het allemaal zo letterlijk. Een fout die wij als mens wel vaker maken…

HET GAAT NIET OM JOU, MAAR OM DE ERVARING

Vanuit zielenbeleving zie ik dat wanneer een ziel vergeving ervaart, er op alle aspecten compleet wordt omarmt wat er gebeurd. Er is een herinnering aan wat er vergeten was. Dat wat je vergat was een wens om iets als mens te ervaren. Die ervaring vindt vervolgens plaats en die gaf jou pijn. Degene die te vergeven valt is niet de dader of het slachtoffer in deze. Het is de ervaring die je vergeven mag. 

“Het niet loslaten van de ervaring, is  de boosdoener in het veroorzaken van veel meer pijn, dan de boodschapper (dader) of de ontvanger (jij) ooit teweeg kan brengen.” ~ Vanessa

VERGETEN IS NIEUWE ERVARINGEN CREEËREN

Natuurlijk kun je het niet letterlijk vergeten, tenzij je aan selectief geheugenverlies lijdt. Dat is dan ook niet de boodschap. Wil je echt geluk ervaren dan omarm je de ervaringen die vergiffenis in zich meedragen. Zodat je kunt vergeten welke pijn je nodig had en vervolgens weer verder gaat. Op naar de toekomst vanuit een heden die veelbelovend pijnvrij is. En mocht er toch weer een soortgelijke vergiffenis-ervaring opdoemen: kijk dan niet om je heen wie er te verwijten valt en/of keer niet naar binnen om jezelf te veroordelen. Bekijk de ervaring weer compleet opnieuw. En laat het een keer vrij, zodat jij ook weer vrij bent gelukkig te zijn in een nieuw moment.

Moeite met dit stuk? Vergeef jij de ervaring of dreig je met jezelf of iemands anders levensgeluk? Wil je weten wat je zelf kunt doen om gelukkig te zijn met jouw leven? Neem contact op.

Share This