Ken je ze nog? De “Liefde is…” tekeningen die middels een schattig jongen en meisjes-stel toonden wat het betekende. Hoewel er vele manieren zijn om je liefde te doen stromen, is alles na de puntjes eigenlijk invulling en een ‘verhaal’. Hoe denk ik daar in de hoedanigheid van heks en mens eigenlijk over? Simpel: Liefde ìs. Punt.

Voor mij persoonlijk rees er in mijn jonge jaren al een een groot vraagteken bij die jongen en meisje tekening. Was het dan geen liefde wat ik voor mijn moeder of mijn zusje voelde, beiden, net als ik, een vrouw? Waarom maakt de vorm toch zoveel uit voor velen? Glad ijs, nog altijd. Er zijn vele labels voor, maar houden van mensen ongeacht het geslacht heeft voor mij niet veel meer label nodig.

LABEL: LIEFDE IS ALLEEN VOOR…

Voor mij makkelijk praten met een talent voor het waarnemen van geslacht-overstijgende energieen. Maar wat lijkt het me lastig om alle oordelen, al die ‘verhalen’ over hoe liefde hoort en moet zijn en voor wie te incasseren. Labels maken het gemakkelijker voor ons om iets te begrijpen en wij mensen willen graag dingen begrijpen.

IETS MEER LIEFDE GRAAG

Een gerelateerde zijstap is het label op de nu populaire benoeming van de HSP (Hoog Sensitief Persoon). Of we deze gelabelde personen graag liefdevoller willen benaderen, want ze zijn immers gevoelig. Iets meer begrip (en liefde) voor hen graag. Ik denk, dat hoewel ik de beweging richting meer liefde toejuich, dit onzinnig is. Natuurlijk ben ik helemaal voor een andere benadering voor gevoeligheid, maar in mijn zielenperspectief zijn we allemaal gevoelig. De vorm, de projectie, de indoctrines, de laagjes mens-zijn maken dat we ons dit soms niet herinneren misschien.

HSP VAN NU

Laten Hoog Sensitieven van nu, het niet alleen veel beter zien, zijn eerlijker en transparanter en dichter bij hun essentie dan de generaties voor hen? Voelen zij niet simpelweg aan dat de tijd hier is dat de uitdaging aangenomen wordt zonder al te veel kleerscheuren ditmaal? Dit schreeuwt om een speciaal topic over HSP, maar laat ik het voor nu bij liefde houden. Mijn statement: We verdienen allemaal liefde, ongeacht het label. Want Liefde Is. Punt

Liefde is nog onduidelijk voor jou? Zoek mij dan eens op!

Share This