Wie kent het niet? De magische toverspreuk die alles moet terugdraaien naar de beste versie. Eigenlijk is het niets minder dan een boodschap aan je onderbewuste met een hoge snelheidslijn zonder ruis overbrengen: Heel! Bevrijd! Verbeter! Help!

HET MOET HIER ERGENS ZIJN…

Er zit iets magisch in rijmende zinnetjes en dubbelzinnigheid. Het activeert iets in je, je wordt even wakker vanuit een sluimer van onoplettendheid lijkt het. Maar wat is het precies wat ons in het hocus pocus rijmpje deed geloven toen we nog vol verwondering de wereld in keken? En eigenlijk nog een betere vraag: Wanneer en vooral Waarom verloren we dit geloof?

GROW UP

In onze beleving werden we groot. We moesten nu maar eens serieus doen en kinderrijmpjes achter ons laten. Maar ik merk om me heen een groeiende groep mensen die terug wensen te gaan naar dat stukje hoop verlangend om weer te geloven: Magie bestaat. En niet in kinderrijmpjes, sprookjesboeken, fictie op televisie of in films. Nee, magie maken we zelf. Wij creeeren ons eigen magische moment. Zo trainen we onszelf vol vertrouwen te leven. We herprogrammeren onze geconditioneerde geesten tot zelfdenkend wijs. We scharen ons achter bewegingen die ons motiveren goed te leren kijken naar eenvoud in het alledaagse bestaan. In het nu te leven en te blijven. We houden steeds meer van onszelf, leren wie we zijn en hechten minder waarde aan wat anderen van ons vinden.

WEES REALISTISCH

Als de Gelukskundige vind ik magie heus niet overal. Ik geloof bijvoorbeeld niet dat het in kleine dingen zit, het je kan verrassen of dat toeval bestaat. Magie is -zo heb ik ervaren- iets wat jij bent. We hebben een lichaam, een ziel, een geweten, een denkvermogen…creatie ligt aan onze voeten. Magie is wanneer jij besluit dit te realiseren. Benieuwd naar jouw eigen magie? Zoek mij dan eens op!
Share This