Hoe komt het toch dat we denken zoveel te weten? Goed er zijn uitzonderingen. Bepaalde stromingen geloven er heilig in dat we juist niets echt weten. Dat is te vaag voor mij. We weten heus wel iets. En het is niet allemaal onzinnige hoofd-vulling die ons afleid van onze ware bestemming, zoals meer ‘spirituele’ inslag je kan doen geloven.

GELIJK GELUKKIG

Maar wat is het dan toch, dat ons graag ons gelijk doet behalen? En word je daar dan gelukkig van? En als je weet dat je niet gelukkig wordt van je gelijk behalen, waarom probeer je dan toch nog vol te houden dat je alles al weet? 

GEWAAGDE KENNIS

Ik ervaar dat er verschillende manieren van weten zijn. Zo is er de kennis die je opdoet als mens waarin je dingen leert, tot je neemt en integreert. Dat is een heel mooi ‘live & learn’proces waarin er absoluut een weten over hoe dit leven voor jou werkt ontstaat. Dan is er de kennis vanuit een meer innerlijk proces. Het is de intuïtie volgen en vertrouwen, het op gevoel weten dat iets is zoals het is. Als laatste onderscheid ik een veel minder zichtbaar weten, de herinnering die je hebt vanuit je diepste kern of hoogste zijn: vanuit de ziel. 

TIJDBESEF WETEN

Jij weet alles daarin al, want als je je menselijke tijds-ervaringen overstijgt dan bestaat er geen verleden heden of toekomst. Dan besta jij toen, maar ook nu en ook ooit. En dan is het ondenkbaar dat je niet alles al een keer hebt meegemaakt en dus weet. Maar die is nogal ongrijpbaar voor ons in ons menselijke bestaan. Het kan zelfs zo zijn dat je al een paar keer bent afgehaakt vanwege het hoge hypothetische gehalte Dat geeft niks, blijkbaar wist je dit allemaal al. ?.

Volgens mij is het zo dat we allemaal ontzettende wijsheid in ons dragen en dus inderdaad ALLES al weten. Alles over wat ons interesseert natuurlijk dat dan weer wel. Maar met allerlei verschillende interessegebieden betekent dit dat we alles weten verdeeld over iedereen. En dus weet niet alleen jij, maar ik en zij ook alles al. Goed om te weten.

Weet jij ook alles al? Voor als je daar nu even geen antwoord op hebt:  Zoek mij eens op!
Share This