Weten wat je wilt. Doen waar je in gelooft. Voelen dat je leeft. 

Deze en nog veel van dat soort statements vliegen je tegenwoordig om de oren. Het moet je bewegen tot helderheid over wie je bent en waar jij voor staat. Het brengt je naar je Essentie. Weet je Essentie en je hebt de sleutel tot je eigen persoonlijke levensgeluk.

In mijn hoedanigheid als professioneel heks ga ik al snel op zoek naar die Essentie. De kern van een (levens)verhaal en van een ziel. Het is voor mij logisch om die vraag te stellen, want dan komt er een  diepgang in het vraagstuk van iemands menselijke leven. Meestal weet diegene die komt niet dat het daarnaartoe gaat in het gesprek, maar als het eenmaal opkomt is het wel heel prettig te weten.

Je kunt het natuurlijk ook best zonder interventie van een….iew ga ik dit echt zeggen?…nou vooruit voor dit doeleinde dan: zielenfluisteraar. Het heeft alleen wel een paar voorwaarden die je niet moet onderschatten. Lets go!

Fantasy-100WAARHEID VERSUS WENS

Jij kent jezelf het beste, dat staat als een paal boven water. Maar wat jij van jezelf weet is niet altijd even zuiver. De waarheid is, dat je bent geconditioneerd en geïndoctrineerd om dingen te denken en voelen als waar. Vanuit je opvoeding (hoe goedbedoeld ook) vanuit de maatschappij (docenten, zwaargewichten en/of Hogere Machten) en vanuit het leven (mensen die je bewonderd of juist niet). 

Je wenst natuurlijk dat jij daarvan vrij bent gebleven en jezelf echt wel kent. Maar is dit wel werkelijk zo? Stel jezelf eerst dus de vraag: Is dit echt waar? Bij elk antwoord wat bij je opkomt in deze queeste naar je Essentie. De beste manier om een True Truth te meten is dat er geen verhaal aan vast zit, geen mening, geen oordeel, geen lading of triggers. Het is.

Maar dat is niet altijd gemakkelijk, deze meting. Want het volgende waar je rekening mee moet houden is:

Angry Fist-100WEERSTAND VERSUS KEUZE EN/OF VRIJE WIL

Soms voelt iets heel slecht om te doen. Je raakt afgeleid, wordt moe, voelt je dom, hebt geen zin of meer van dat soort gevoelens die je in elk geval niet meer inspireren door te gaan. Dat is heel kenmerkend voor weerstand. Als iets echt waar is heb je geen triomfantelijke gevoelens: het is gewoon zo. Als je kiest dat het een waarheid is, dan voelt het neutraal zonder bijgedachten.

Als laatste is er: 

Person in a Mirror-100DE KRITISCHE KIJKER VERSUS DE WANNABE

Je weet waarschijnlijk wel waar je in uitblinkt. En zo niet, dan komt er na de eerste twee stappen wel een antwoord op die vraag naar boven. Je weet wat je goed kunt en wat je gemakkelijk afgaat inmiddels. Dat is echter niet je essentie. Je essentie verpakt zich niet in dingen die iedereen aan te leren valt. De essentie van jou is een combinatie van antwoorden op de Kritische Vragen: 

Wie ben ik?

Wat kom ik doen?

Wat drijft mij en inspireert anderen?

Wat weet ik zeker?

Als je deze stappen doorloopt kan er veel verrassends uitkomen. Je Essentie is niet altijd iets wat anderen bij jou hadden gedacht. Het is ook niet persé iets wat je kon bedenken. Het is altijd iets wat Waar is zonder twijfel, Goed voelt en Innerlijk weten activeert.

En weet je het nu? Mocht je nog menselijke onzekerheden ervaren, no worries: doe het nog een keer. Nog niet helder? Maak dan hier een afspraak of stay tuned voor meer essentie-beleving Wizard-100

Share This