INTERNE MONOLOOG

Heel ongemakkelijk vind ik altijd die ene vraag op gelegenheden waar je nieuwe mensen ontmoet: “Zo en wat doe jij eigenlijk in het leven.” Lastig.

Voordat de vraag gesteld wordt namelijk, vindt er een soort interne monoloog plaats.

Dat ziet er ongeveer zo uit:

Decision-100

  • Wanneer komt die ene vraag?
  • En als hij komt: Wil je dit weten om te zien of ik interessant genoeg ben om je tijd aan te besteden?
    *onzekerheid?, recalcitrant zijn?, bewijsdrang?, hang naar goedkeuring?*  en nog veel meer van dit soort rare emotionele-achtbaanRoller Coaster-100-gevoelens komen op voordat…
  • Ik me afvraag of het niet simpelweg een opening voor je is, om te vertellen wat jij doet wat zoveel cooler, leuker en stoerder is dan wat ik doe….

En daar ist-die-dan…

Talk-100Wat doe jij nou eigenlijk in het leven?

Omdat hetgeen waar ik mijn geld mee verdien, niet persé mij als mens definieert, aarzel ik elke keer weer met een paraat antwoord….Wat is dit toch? Na wat zelf-exploratie besluit ik, dat ik vast niet de enige ben met deze moeite. Dus ontwikkel ik een andersom-redenering die beter voor mij (en wieweet dus ook voor jou) werkt. Lets go!

ACHTERSTE VOREN

Laten we het eens andersom benaderen: Begin met het al dan niet ‘gelukkige’ eind resultaat wat jouw invloed in iemands leven oplevert. Dus in plaats van het standaard: Zo heet ik en dit doe ik, vertel je:

Wat je in iemands leven hebt veranderd dankzij hetgeen wat jij precies doet.

Het is een concrete uitnodiging tot meer diepgang in de conversatie, waar soms wel of soms niet op ingegaan wordt. Zo filter je direct ook de ware interesse van je gesprekspartner er uit. Als voorbeeld neem ik even mijn eigen leven.

Nu ziet een gesprek er ongeveer zo uit:

Wat doe jij eigenlijk in het dagelijks leven?
Ik help mensen gelukkiger te zijn met het leven wat ze leiden en hoe ze het leiden.
Oh..hoe doe je dat dan
Door ze informatie te geven wat hen helpt hun leven anders te bekijken.
En hoe bereik je dit dan?
Dankzij ….(nou ja, dat weet jij inmiddels best *smile*)

STIEKEM JE LEVENS-DOEL/MISSIE/ESSENTIE

Het is in feite stiekem je levensdoel wat je nu hebt verklankt. Je legt nadruk op de toegevoegde waarde die jij biedt in dit leven voor anderenen wat voor verandering jij hoopt te brengen in hun leven. Voor sommigen is het weten van je doel in het leven nogal een veelomvattend gecompliceerde zoektocht. Maar eigenlijk is dit onzinnig, want het is niet helemaal niet complex. Je weet wat je doel in het leven is als je antwoord kunt geven op deze ene essentiële vraag aan jezelf:

Wat doe jij steeds als vanzelf opnieuw vol blijdschap in je hart, wat anderen hun koers op hun levenspad iets doet veranderen ten gunste van levensgeluk?

Als je hier antwoord op geeft, heb je je levensdoel in een notendop. En het verklanken van je levensdoel voelt niet ongemakkelijk of gevuld met allerlei (waarde)oordelen of risico’s tot onzekerheid over mogelijke afwijzing. Er is geen sprake van een interne-rollercoaster meer. Eigenlijk kun je bijna niet wachten tot iemand je de vraag stelt:

Wat doe jij in het dagelijks leven?

Waar doe jij het voor? Is het een Sales-Techniek, elevator Pitch of tweede Natuur voor jou? Wil je meer weten of wat JOUW drijfveren zijn: Klik hier om op Zielsniveau te weten wat, hoe en waarom je doet wat je doet!

Share This
googlea299d2eb55187f56.html

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.