BALANS, HARMONIE, EVENWICHT. 

We zoeken het allemaal en als we ons niet blij, tevreden, kalm gelukkig, happy of anderzins positief voelen zijn we er uit. En als je eruit bent, dan ben je instabiel. Of is dit te kort door de bocht? Nou….ik hoor met regelmaat om me heen de term instabiel vallen. Of emotioneel in de war. Of zelfs labiel. Sterke taal hoor, voor iets wat heel normaal is: het vinden van evenwicht.

DUWTJE-IN-DE-RUG

Allemaal zoeken we constant naar een modus waarin we ons blij en gelukkig voelen. In het huidge moment òf over het verloop van ons hele leven. Het vinden van evenwicht is iets heel natuurlijks voor de gezonde mens. En als je even zoekende bent, waarom kun je dan niet vertrouwen op je eigen innerlijk gestuurde duwtjes-in-de-rug die je wel weer in balans helpen? 

Vertrouwen is een eenvoudig woord met ontzettend veel minder eenvoudige lading. Het betekent veel dingen tegelijk. Vertrouwen is overgave aan evenwicht, zelfs als het er niet lijkt te zijn. Het is loslaten en berusten in het ontbreken van harmonie in jezelf of in je omgeving. Wat kun jij er zelf aan doen om je vertrouwen in het (her)vinden van je evenwicht te vergroten? 

OOK MAAR MENS

Wat mij helpt is het mezelf helpen herinneren dat ook geen vertrouwen hebben een deel is van mijn mens-zijn. En dat het ontbreken van vertrouwen dus ook een vorm is van zoeken naar evenwicht. En zolang je de wens hebt balans te blijven vinden, zul je ook stiekem wel ergens vertrouwen hebben dat het je ooit een keer lukt. En zo vind je vanzelf je weg weer terug naar je innerlijke balans en vertrouwen dat elke situatie, hoe onevenwichtig die ook lijkt, een functie heeft. En dat jìj niet uit balans bent, maar dat de wereld hoe jij hem ervaart even anders is voor jou. 

En meestal, als je het op die manier ervaart, dat kondigt dit een periode van verandering aan. Wat weer een compleet nieuw ‘vinden van evenwicht’ is. Gelukkig kun je daarop vertrouwen.

Share This