Jouw lot in mijn handen

Hoe komt het dat we steeds vaker de hoogte van ons levensgeluk leggen in de handen van Experts? Laat ik me ietwat kwetsbaar opstellen en mijn eigen expert-status als voorbeeld nemen: Met mijn gave om te verbinden met je ziel, hang je regelmatig aan mijn lippen en neem je alles aan wat ik je vertel over jouw levenspad. Bijzonder vleiend voor mijn ego, maar gevaarlijk om op dat voetstuk geplaatst te worden. In mijn rol als begeleider help ik je dan ook graag herinneren dat jij zelf verantwoordelijk blijft voor de waarheid in jou, jouw levensgeluk en beleving van dit leven. Ik benadruk daarmee, dat hoewel ik je absoluut begeleid in het vinden van de beste weg voor jou, jij zelf ervoor herhaaldelijk bewust kiest om dit pad wel of niet te bewandelen. Met of zonder zijwegen, afslagen of omleidingen.

Hoewel iemand een fantastische expertise kan hebben: jij blijft verantwoordelijk voor je eigen pad ~V

Ja maar waar zouden we zijn zonder specialisten?

Experts zijn geweldig! Ze hebben zich verdiept op een specifiek interessegebied en delen met hun kennis en kunde ontzettend veel wijsheid en ervaring. Toch is het belangrijk, dat je het grotere plaatje voor ogen houdt. Een groter geheel ziet, waarin ook zij maar mens zijn met een menselijke visie, bepaalde valkuilen naast hun talenten en patronen waar jij niets van afweet. We leven een menselijk leven en ook de specialisten in al hun glorie hebben zo hun tekortkomingen. Hoe houd je zicht op het grotere geheel in deze? Hoe doe leg je je vertrouwen in iemands expertise maar zie je ook dat het maar mens is?

In ons leven worden we vaak geconfronteerd met waarheden van anderen en met name als de informatie afkomstig is van iemand waar die je hoog in achting hebt heeft het waarde voor jou. Maar wat is nu werkelijk waar?

Waar ligt je vertrouwen?

In mijn beleving is alle ontwikkeling die geleid heeft tot expert-status op een bepaald gebied helpend voor jouw levenspad. Maar in deze tijd overvloedig aan informatie, specialisaties en kennis door zowel deskundigen als zelf-toegewezen-deskundigen (ook bekend als ervaringsdeskundigen) kan het zijn dat je teveel je vertrouwen legt in de waarheid zoals zij deze presenteren.

Neem even de tijd om deze Video tot je te nemen en te bekijken (duur 3:38 min). Ik licht uitgebreid toe wat het verschil is tussen weten wat waarheid is en vertrouwen in de waarheid aangeboden door Experts. Onthoud: Jij creëert je eigen levensgeluk!

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Ode aan de man

Ode aan de man

Aan alle echte mannen. Hanen, Macho’s en Players weg uit deze formule latend, wil ik een ode geven aan jou: de man. De echte man. De man die zo zijn best doet alles uit zichzelf te halen, om het licht te stralen wat er absoluut uit moet. Wat zou verwarmen als je het...

Liefdesbrief aan jezelf

Liefdesbrief aan jezelf

Wat voelt dit toch... Hee ik dacht niet dat ik dit nog kon ervaren, dat gevoel van ‘er is iets maar ik weet niet wat’. Dat, hoewel je genoeg te doen hebt, je toch met je hoofd bij andere dingen zit. Verleden, herinneringen, ideeën over mensen, gevoelens over relaties...

Share This