Wat voelt dit toch…

Hee ik dacht niet dat ik dit nog kon ervaren, dat gevoel van ‘er is iets maar ik weet niet wat’. Dat, hoewel je genoeg te doen hebt, je toch met je hoofd bij andere dingen zit. Verleden, herinneringen, ideeën over mensen, gevoelens over relaties en verbindingen. Dat je wel weet, dat je zoveel te doen hebt, maar je staart maar voor je uit. De klok tikt de tijd weg. Wat is het, wat je zo bezigt en je zo uit de realiteit houdt en trekt? Waarom, wáarom voelt het zo onvervuld in mij? Wat is er niet compleet? Echt, wat maakt het eigenlijk uit, dat de dag goed loopt, er plannen zijn voor morgen en de regelmaat er is? Het is fijn ja en het doet wel iets. Het geeft rust…toch? Maar in de nacht lig ik te woelen. Nodig ik de slaap uit die maar niet wil vatten. Of ik ben niet te bevatten.

 

Welk perspectief?

Het is maar net hoe je het bekijkt. Ja, het is maar nèt het perspectief wat ik in kan nemen nu in dit moment. Want in plaats van mijmeren over hoe het anders had kunnen zijn; wat er misschien, wie weet, als de sterren op één lijn hadden gestaan met mijn wensen dromen en idealen…is er ook een ander perspectief. Één die klaar als een klontje het antwoord in zich draagt. Als een rijpe zoete vrucht je vervuld met vreugde en plezier, omdat het genoeg is voor nu. Is het niet goed zo? Gewoon precies wat je mocht ervaren, waarom verlangen naar meer? Waarom sowieso verlangen, dat is zo aards, kom wees eens wat verlichter en doe eens wat meer in het actuele nu en blijf dan daar. Fijn toch? Nee, ik blijf even stilstaan. Bij het verdriet wat ik ervaar. Niet alleen in dit moment. Maar ook in het volgende. En ik weet niet hoe lang het duurt en hoeveel perspectieven ik welwillend aanneem. Ik weet niet hoeveel tijd het gaat kosten, hoeveel productiviteit er verloren gaat. Of hoeveel afleiding kan helpen om vervolgens weer terug te vallen in het gemoed van iets missen

Dit hadden we niet afgesproken!

Ik wil zo graag horen: “Luister, dit is wat je moet doen om je beter te voelen. Dit is de magische pil die je uit deze situatie van ‘hangen’ helpt.” Het zuchtend verdragen lijkt mij niet passend, bij een stralende bruisende ziel, die vol in het leven staat. Of toch wel? Is het niet juìst datgene wat ons doet oplichten en laat stralen, wat ons ook evenzeer doet voelen dat iets verdrietig is? Het missen van iets wat je niet wilde missen. Of….(besef!)… wat er misschien nooit echt was.

 

De confrontatie aangaan met de puurheid,

is de uitdaging niet van dit verdriet. 

Het zien van mijn eìgen illusies, waarheden en idealen wel.?

 

Dat doorvoelen maakt het iets beter. Al kruipt het in mijn hoofd dat ik te snel door wil gaan. Mijn hart wil even zwelgen, de pijn ervaren van dit deel. 

  

Oh ja..dat is dit.

Liefdesverdriet, het is verschrikkelijk. Er zijn zoveel vormen van. De mijne snijdt door mijn ziel, met open hart en zonder verdoving sta ik in het leven en haal ik er alles uit. Jezelf zijn kan pijnigen, net zo veel als dat het vreugde biedt. Liefdesverdriet om wat ik wil zijn, niet om de ander daar met mij te krijgen, maar om ons compleet te voelen in dit menselijke bestaan. Het is tijd om te ‘processen’ zoals het Engels zo treffend zegt. Het proces van jezelf weer heel voelen, of was je dat altijd al niet?

Wat doet het pijn, dit liefdesverdriet……

 

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Ode aan de man

Ode aan de man

Aan alle echte mannen. Hanen, Macho’s en Players weg uit deze formule latend, wil ik een ode geven aan jou: de man. De echte man. De man die zo zijn best doet alles uit zichzelf te halen, om het licht te stralen wat er absoluut uit moet. Wat zou verwarmen als je het...

Share This