“Zo ben ik”

Deze uitspraak roept veel op. Vanuit de Zelfhulp-Hoek komt er geluid die uiteindelijk uitdaagt tot een antwoord op de  “wie is dat dan?” vraag. Uit de Nuchtere-Hollander hoek komt er een respons vol trots die klinkt als: “Goed zo! Geef die grens maar stevig aan.” 

Ergens tussen die twee gebieden in kan er weerstand opkomen of juist meer vragen. De waarheid over de ‘Zo ben ik’ uitroep ligt daar niet. De hele behoefte om te roepen dat jij nou eenmaal zo bent, komt ergens vandaan. 

Als ìk kijk naar de ‘Zo ben ik’ stelling, dan doe ik dit vanuit een perspectief van bezieling. Wat ligt er in de oorsprong van jou? Let’s break it down!

Puzzelstukje 1 vanuit je kern: Het uiten van je essentie

In de oorsprong wil je als mens je Essentie uiten. Dat is wie je bent en daar ben je van nature goed in. Het stroomt hier van vrijheid, het doen wat je van nature ingegeven is is niet iets wat je aanleert of wat je moet ontwikkelen: het is meegenomen vanuit een kernbeleving, vanuit je ziel. Je draagt dit uit in dit menselijke leven. Goed, waarom lukt je dit dan niet altijd? Soms weet je niet wat het is en soms voel je het in je hele wezen, maar komt het er niet goed uit. Het kan ook zijn, dat je zo geïndoctrineerd bent, om iets of iemand anders’ wens uit te dragen, dat het moeite kost om je essentie te tonen.

Puzzelstukje 2 vanuit je kern: Onbewuste indoctrinatie

Een indoctrinatie is bij voorbaat in de volksmond iets slechts, maar eigenlijk is het in de meest pure zin, niet meer dan vanuit een goede intentie iets willen verankeren in je (onder)bewustzijn. Zoiets kan beschermend bedoeld zijn (Bijvoorbeeld tegen een kind zeggen: Praat niet met vreemde mensen), maar wordt meestal volgeladen met persoonlijke projecties (bijvoorbeeld: Praat niet met vreemden want die hebben altijd kwaad in de zin). In die indoctrinatie zit een risico tot levenslange veroordeling  waarbij het resultaat kan zijn: ‘Alle vreemden zijn eng’. 

De ‘Zo ben ik nou eenmaal’ is vaak een samenspel tussen variaties van dit soort Indoctrinaties bij elkaar. Bijeengehouden met Bewuste Conditioneringen, (al dan niet zelf opgelegde) Overtuigingen en daaruit voortvloeiende Patronen. ~V

Puzzelstukje 3 vanuit de kern: Zo ben ik

Als je je indoctrinatie niet herkent, dan handel je steeds vanuit een voor jou natuurlijk aanvoelende bescherming. Het verkondigen dat jij bent wie je bent en dit steeds volmondig willen bewijzen via de ‘zo ben ik’ uitspraak, bewijst dit. 

Want, zou jij werkelijk jezelf zijn dan voel je de behoefte niet dit te uiten. Je leeft je leven zoals jij verkiest te zijn, niet gedreven door wat je denkt te moeten zijn. Jij bent vanuit je oorsrong vrij om te kiezen. Je bent als mens behept met het onderzoeken van wie je bent. Concreet benaderd, kun je, als je daarvoor kiest al je indoctrinatie-gedreven impulsen die schreeuwen om aandacht en bevestiging via de ‘Zo ben ik’ uitspraak aan zien komen en voor zijn. 

Voel je een ‘Zo ben ik’ opkomen weet dan dat jij dit niet bent, maar een indoctrinatie die je Essentie in de weg staat. En als je dàt eenmaal ziet….

Zo ben ik! – maak hier nu een afspraak met mij voor een sessie om te weten wie jij bent.

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This