“ZO BEN IK.”

Deze uitspraak roept veel op. Vanuit de Zelfhulp-Hoek komt er geluid die uiteindelijk uitdaagt tot een antwoord op de  “wie is dat dan?” vraag. Uit de Nuchtere-Hollander hoek komt er een respons vol trots die klinkt als: “Goed zo! Geef die grens maar stevig aan.” 

Ergens tussen die twee gebieden in kan er weerstand opkomen of juist meer vragen. De waarheid over de ‘Zo ben ik’ uitroep ligt daar niet. De hele behoefte om te roepen dat jij nou eenmaal zo bent, komt ergens vandaan. 

Als ìk als Gelukskundige kijk naar de ‘Zo ben ik’ stelling, dan doe ik dit vanuit een zielenperspectief. Wat ligt er in de oorsprong van jou? Lets break it down:

PUZZELSTUKJE 1 VANUIT DE ZIEL: HET UITEN VAN JE ESSENTIE

In de oorsprong wil je als mens je Essentie uiten. Dat is wie je bent en daar ben je van nature goed in. Het stroomt hier van vrijheid, het doen wat je van nature ingegeven is is niet iets wat je aanleert of wat je moet ontwikkelen: het is meegenomen vanuit een kernbeleving, vanuit je ziel. Je draagt dit uit in dit menselijke leven. Goed, waarom lukt je dit dan niet altijd? Soms weet je niet wat het is en soms voel je het in je hele wezen, maar komt het er niet goed uit. Het kan ook zijn, dat je zo geïndoctrineerd bent, om iets of iemand anders’ wens uit te dragen, dat het moeite kost om je Zielsessentie te tonen.

PUZZELSTUKJE 2 VANUIT DE ZIEL: ONBEWUSTE INDOCTRINATIE 

Een indoctrinatie is bij voorbaat in de volksmond iets slechts, maar eigenlijk is het in de meest pure zin, niet meer dan vanuit een goede intentie iets willen verankeren in je (onder)bewustzijn. Zoiets kan beschermend bedoeld zijn (Bijvoorbeeld tegen een kind zeggen: Praat niet met vreemde mensen), maar wordt meestal volgeladen met persoonlijke projecties(bijvoorbeeld: Praat niet met vreemden want die hebben altijd kwaad in de zin). In die indoctrinatie zit een risico tot levenslange veroordeling  waarbij het resultaat kan zijn: ‘Alle vreemden zijn eng’. 

De ‘Zo ben ik nou eenmaal’ is vaak een samenspel tussen variaties van dit soort Indoctrinaties bij elkaar. Bijeengehouden met Bewuste Conditioneringen, (al dan niet zelf opgelegde) Overtuigingen en daaruit voortvloeiende Patronen. ~V

PUZZELSTUKJE 3 VANUIT DE ZIEL: ZO BEN IK 

Als je je indoctrinatie niet herkent, dan handel je steeds vanuit een voor jou natuurlijk aanvoelende bescherming. Het verkondigen dat jij bent wie je bent en dit steeds volmondig willen bewijzen via de ‘zo ben ik’ uitspraak, bewijst dit. 

Want, zou jij werkelijk jezelf zijn dan voel je de behoefte niet dit te uiten. Je leeft je leven zoals jij verkiest te zijn, niet gedreven door wat je denkt te moeten zijn. Jij bent vanuit je ziel vrij om te kiezen. Je bent als mens behept met het onderzoeken van wie je bent. Concreet benaderd, kun je, als je daarvoor kiest al je indoctrinatie-gedreven impulsen die schreeuwen om aandacht en bevestiging via de ‘Zo ben ik’ uitspraak aan zien komen en voor zijn. 

Voel je een ‘Zo ben ik’ opkomen weet dan dat jij dit niet bent, maar een indoctrinatie die je Zielen Essentie in de weg staat. En als je dàt eenmaal ziet….(ref blog Opgelet hier ligt je ware Aard)  ? 

Zo ben ik! – maak hier nu een afspraak met mij voor een sessie om te weten wie jij bent. Schrijf je je -als je dat nog niet hebt gedaan- ook even in op mijn mailinglijst?

Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.