“Oeeeeeh dat zit ècht in mijn allergie!” Fysiek? Nee, het gaat hier om een gevoelsmatige allergie. Iets wat weerstand oproept en een algehele aversie. Iets wat een allergische reactie in je lijf teweeg brengt op emotionele gevoelsniveaus. Daar waar je echt niet naar wenst te kijken en wat je dan ook vervolgens veroordeeld of afwijst. Maar wist je dat je dan een prachtkans laat schieten?

LEREN EVOLUEREN

Vanuit de coach wereld is het al langer bekend, dat allergieën op het mentaal/emotionele vlak zinvol kunnen zijn te zien. Daniel Ofman maakte er zelfs een mooi model van in kernkwadranten. Hetgeen jouw allergische gevoelsreactie teweeg brengt, is iets waar je zelf het meeste van kunt leren.kernkwaliteiten-valkuilen-ofman Het lijkt moeilijk voor te stellen, dat de chaotische uit balans zijnde vriendin ten opzichte van jouw op orde zijnde gewoonten iets brengt waar jij wat aan hebt. Maar zo letterlijk moet je het dan ook niet nemen. Ga een laag dieper en zie de moeiteloze vrijheid in loslaten die deze vriendin in zich draagt. Toegegeven, jij zult je nooit comfortabel gaan voelen in chaotische rommel, maar die boodschap is helder in haar puurheid. Vrijheid zou de eerste laag kunnen zijn. Daaronder en tussen, in de allergie van de ‘tegenpool’, zitten er waarschijnlijk nog veel meer lessen en ervaringen. Wat doe jij eraan om precies die lessen/ervaringen van jezelf te ontdekken?

IN DE EMOTIE SCHIETEND

Te vaak laten we onze emotie of kortzichtige blik rusten bij het accepterendat er gewoonweg een allergie is. Dat daarbij laten is zo zonde, nou ja vanuit een zielenperspectief gezien dan. Want jouw ziel, wil alleen maar groeien, evolueren, meer weten, ervaren en beleven. En een allergische reactie op fysiek vlak is een signaal op zielenvlak dat er iets vanuit die mix aanwezig is.
Een allergie op mentaal/emotioneel vlak is een onderontwikkelde overgevoeligheid. Het is een voor jou nog onbekende -dus nieuwe- introductie van iets. Je kunt ervan weglopen, je kunt het bestrijden òf je kunt kiezen het aan te gaan en daarmee te leren kennen. ~Vanessa

WELKE KEUZES HEB JE DAN?

Je kunt ook het hele spectrum wat ertussenin zit aangaan. Met simpelweg:
  • een rustige analyse (vanuit je hoofd)
  • een toeschouwende observatie (vanuit je neutrale-ik) of
  • een inlevende rol (vanuit je innerlijke voelspriet).
Of een combinatie daar van. Wat je ook kiest: Doe eens iets anders dan tot de conclusie komen dat iets niet bij je past, omdat het in je allergie-veld zit. Je hoeft vast niet ver te zoeken om hier op te oefenen: diegenen die het dichtst bij je staan willen vaak wel een bijdrage leveren op jouw allergie-gebied?. Ik ben benieuwd wat jouw allergie is en in hoeverre dit artikel jou prikkelt ? Laat het me zeker weten in het commentaar-veld hieronder! Geraakt, geprikkeld of geïntrigeerd? Maak eens een afspraak met mij om meer te weten over waar jouw ervaringsgerichte allergie-test op uitkomt!
Share This