Ken je dat? Dat gevoel van ergens tegenin gaan en heel bewust weerstand voelen? Je weet dat het goed voor je is om eraan toe te geven, alleen dan wel als jij ervoor kiest en dat is niet nu! Je voelt aan alles dat je het niet wilt, deze rare verandering die aan je trekt of iets van je lijkt te willen. Dit uit zich doordat je je moeilijk gaat gedragen, je doet koppig, je gaat in de weerstanden “Hee waar is die nooduitgang gebleven?“

Resistance is futile…

Als er iets is wat niemand kan ontkennen, is dat het leven vol veranderingen zit. Kun je je voorstellen hoeveel energie het je zou kosten als je elke verandering tegengaat? Al ben je zo stug als een Fries, zo stevig als een eikenhouten deur of zo veerkrachtig als een Japanse Waaiboom: JE GAAT MEE met de verandering. Ooit.

Verzet leveren tegen een collectieve macht van die grootte -het leven- is zinloos. En toch probeer je het soms met alle kracht die je in je hebt.

Wie ben ik dan nog?

Een van de meest voorkomende verwarringen die ik heb ervaren in mijn praktijk, is dat mensen bang zijn voor verandering en Transformatie daardoor ook schuwen. De angst voor veranderingen komt meestal voort uit een gevoel van niet veilig zijn. En een irreële angst ook, dat veranderingen je identiteit in een onveilige positie drijft. Dat je jezelf kunt verliezen en je jezelf dus niet meer bent. 

Goed nieuws: Niets of niemand kan jou beroven van je identiteit tenzij jij ervoor kiest dit toe te staan. As je bewust omgaat met wie jij bent, wie je wilt zijn en waar je je focus op legt in dit leven zal dit je niet snel overkomen. 

Een identiteit heb je niet, dat ben je. En aangezien veranderingen horen bij het leven, zul je evolueren in transformatie.~V

TRANSFORMATIE

Als je weerstand in jezelf opmerkt tegen verandering ga dan bij jezelf na of het je helpt om de verandering toe te staan of niet. In de weerstand ben je geneigd te roepen dat ‘je gevoel niet goed is’ en dan is natuurlijk geen enkele verandering welkom. Maar ben je in staat om hierboven uit te stijgen en echt eerlijk te zijn tegen jezelf? GEFELICITEERD: Dan evolueer je.

Dan vindt transformatie plaats, een positieve en opbouwende nieuwe versie van jouw visie op de wereld.

Natuurlijk jezelf zijn

Niet elke verandering is welkom en weerstand op veranderingen voelen is een natuurlijk proces. Maar als je kunt onderscheiden waar je van groeit, wat je blij maakt en geluk biedt op de langere termijn is verandering iets wat je helpt te transformeren. Een steeds meer verfijnde, gelukkigere versie van jezelf wordt dan zichtbaar. Vooral voor jezelf.

En dus leidt transformatie tot een steeds meer verhelderende ervaring op je identiteit. Je weet wel: waar je zo bang voor was het te verliezen ooit. Het is zo mooi, want het geef je zicht op wie jij werkelijk bent!

Veranderingen aangaan zonder (lange) weerstand, leiden tot transformatie. En die op hun beurt gegarandeerd ALTIJD leiden tot een verhoogde gelukservaring voor jou.~V

Welke Verandering(en) schuw jij het meest? En wat wil jij Transformeren? 

Een Sessie met mij, zal je bewust maken van waar jouw transformatie-moment stagneert en ik help je graag met *uit*vinden HOE je uit die weerstand kunt komen. Tot snel! Liefs, Vanessa

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This