Ken je dat? Dat gevoel van ergens tegenin gaan en heel bewust weerstand voelen? Je weet dat het goed voor je is om eraan toe te geven, alleen dan wel als jij ervoor kiest en dat is niet nu! Je voelt aan alles dat je het niet wilt, deze rare verandering die aan je trekt of iets van je lijkt te willen. Dit uit zich doordat je je moeilijk gaat gedragen, je doet koppig, je gaat in de weerstanden “Hee waar is die nooduitgang gebleven?“

RESISTANCE IS FUTILE

Als er iets is wat niemand kan ontkennen is dat het leven vol veranderingenzit. Kun je je voorstellen hoeveel energie het je zou kosten als je elke verandering tegengaat? Al ben je zo stug als een Fries ?, zo stevig als een eikenhouten deur of zo veerkrachtig als een Japanse Waaiboom…je zult meegaan met de verandering. Ooit. Verzet leveren tegen een collectieve macht van die grootte -het leven- is zinloos. En toch probeer je het soms met alle kracht die je in je hebt.

WIE BEN IK DAN NOG?

Een van de meest voorkomende verwarringen die ik heb ervaren in mijn praktijk, is dat mensen bang zijn voor Verandering en Transformatie daardoor ook schuwen. De angst voor veranderingen, komt meestal voort uit een gevoel van niet veilig zijn. En een irreële angst ook dat veranderingen je identiteit in een onveilige positie drijft. Dat je jezelf kunt verliezen en je jezelf dus niet meer bent. 

Goed nieuws: Niets of niemand kan jou beroven van je identiteit tenzij jij ervoor kiest dit toe te staan. As je bewust omgaat met wie jij bent, wie je wilt zijn en waar je je focus op legt in dit leven zal dit je niet snel overkomen. Een identiteit heb je niet, dat ben je. En aangezien veranderingen horen bij het leven, zul je evolueren in transformatie.

TRANSFORMATIE  

Als je weerstand in jezelf opmerkt tegen verandering ga dan bij jezelf na of het je helpt om de verandering toe te staan of niet. In de weerstand ben je geneigd te roepen dat ‘je gevoel niet goed is’ en dan is natuurlijk geen enkele verandering welkom. Maar ben je in staat om hierboven uit te stijgen en echt eerlijk te zijn tegen jezelf? Dan evolueer je. Dan vindt transformatie plaats, een positieve en opbouwende nieuwe versie van jouw visie op de wereld.

NATUURLIJK JEZELF ZIJN!

Niet elke verandering is welkom en weerstand op veranderingen voelen is een natuurlijk proces. Maar als je kunt onderscheiden waar je van groeit, wat je blij maakt en geluk biedt op de langere termijn is verandering iets wat je helpt te transformeren. Een steeds meer verfijnde, gelukkigere versie van jezelf wordt dan zichtbaar. Vooral voor jezelf. En dus leidt transformatie tot een steeds meer verhelderende ervaring op je identiteit, je weet wel, waar je zo bang voor was het te verliezen ooit. En op zicht op wie jij werkelijk bent. 

Veranderingen aangaan zonder (lange) weerstand, leiden tot transformatie. En die op hun beurt gegarandeerd ALTIJD leiden tot een verhoogde gelukservaring voor jou.~Vanessa

Welke Verandering(en) schuw jij het meest? En wat wil jij Transformeren? 

Laat van je horen hieronder in de comments!

Loop jij tegen iets in jezelf aan, waar je steeds maar in blijft hangen?Maak dan eens een afspraak voor een sessie met mij via het contactformulier. Geloof me: ik heb zeer zeer zeer ? veel ervaring op het gebied van weerstand en eruit shiften/transformeren!

Een Sessie met mij, zal je bewust maken van waar jouw transformatie-moment stagneert en ik help je graag met *uit*vinden HOE je uit die weerstand kunt komen. Tot snel! Liefs, Vanessa

Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.