“Ging het maar allemaal weer vanzelf, dan was mijn leven een stuk makkelijker!”

“Ging het ooit vanzelf denk je? Of deed je moeder veel, je vriend of vriendin, je familie, jij zelf misschien?”

“Hoe bedoel je? Gaan dingen nooit vanzelf dan? Nou, ik maak toch echt weleens mee dat dingen in flow zijn hoor!”

Gesprekje tussen twee niet-zo-fictieve-persoonlijkheden die over de drukte van het leven sparren.

WAT ÌS STRUCTUUR EIGENLIJK?

Structuur geeft rust en ruimte in je ‘mind’ en daardoor ook je ‘body’ omdat wanneer je structuur aan iets aanbrengt het iets is waar je niet langer over na hoeft te denken. Er gaat geen energie meer naartoe onnodig, want het pad ligt er al en jij hoeft er immers alleen nog op te wandelen.

WAT IS FLOW EIGENLIJK?

Flow is een een reactie op de structuur die je jezelf hebt geboden. De rust en ruimte ontstaat dankzij structuur in jezelf waardoor er van hoger hand, goddelijke energie, bron of ziel (of hoe jij iets onverklaarbaars wilt noemen) meegedaan kan worden. Er wordt gereageerd op wat je onbewust uitstraalt in die rust en ruimte. Je werkelijke verlangens, dromen, bedoeling in het leven. Hetgeen wat er speelt in de onderstroom van je bewustzijn, dat ene waar jij eigenlijk alles voor doet. Zonder ruis van onrust dat er nog allerlei andere zaken geregeld moeten worden (chaos, to-do’s zonder prioriteit-volgorde) is er ruimte voor Flow om binnen te komen. Wanneer we roepen dat we ‘in flow’ zijn, is dit eigenlijk een logisch gevolg van de eerdere structuur die we hebben gecreëerd voor onszelf in het fysiek aardse bestaan.

NIETS GAAT ECHT VANZELF

Vanzelf gaat niets. Het is altijd onderhevig aan onderhoudt. Dingen lijken ‘als vanzelf’ te gaan, maar in werkelijkheid heb jij of iemand anders daar al hard aan gewerkt om een structuur aan te brengen. Pas als er Structuur is is er Flow en als die twee samenwerken lijkt het allemaal vanzelf te gaan. 

Het gesprek tussen de twee non-fictieve mensen vol gebeurtenissen in hun leven, waarin structuur soms ontbreekt en flow zich maar zelden aandient ging nog wel even door. Maar in elk geval zat daar wel structuur in ?

Wat is jouw idee over structuur? Heb je er stiekem overtuigingen over (saai?) die je niet erg helpen in flow te komen? Ben je zo gestructureerd dat er geen enkele ruimte juist meer is voor Flow? Laat hieronder weten hoe het voor jou werkt en wellicht kunnen we er wat positieve structuur in aanbrengen samen!

Wil je NOG meer flow in je leven? Maak dan hier een afspraak met mij! 

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This