Er zijn zoveel verschillende meningen over Multitasken! Zo zouden vrouwen er beter in zijn dan mannen of is het onmogelijk werkelijk meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Iemand zei ooit tegen mij, dat volgens hem multitasken niets anders is dan snel kunnen schakelen tussen het een en het ander. Hoe sneller je schakelvermogen is, hoe beter de illusie dat je aan het multitasken bent.

Vragen vanuit de ziel

Hoe zit het dan werkelijk vanuit de ziel bekeken? En waarom zou je dit willen weten op zielsniveau? 

Laat ik starten met het ‘waarom’. Het valt me op, dat in tijden van hoge drukmensen veel last krijgen van haast en stressvolle gedachten. Het gedrag past hierop aan en de behoefte om zoveel mogelijk dingen op een dag, in een ochtend of middag of zelfs een paar uur te volbrengen vergroot aanzienlijk. Het is bijna onmenselijk hoezeer wij onszelf kunnen dwingen te presteren en liefst met zo min mogelijk (ogenschijnlijke) inspanning. Waarom, zo zou je je kunnen afvragen, doet onze ziel ons dit aan? 

Beter gezegd: wat drijft ons als mens, waardoor we niet meer luisteren naar wat we vanuit zielsniveau werkelijk te doen hebben? Want ik heb in al mijn contact met zielenland nog nooit gehoord: Werk harder, beweeg sneller, doe meer, ga verder, verkort je tijd of besteed minder aandacht….

Dus dat brengt ons bij de vraag die nog vòòr het waarom zat: Hoe zit het multitasken vanuit de ziel bekeken?

Natuurlijk Essentie

Technisch gezien heeft de ziel er geen echte mening over. Waar het wel voor staat is natuurlijke essentie. Als jij weet wat voor jou natuurlijk afgaat, dan zal het je geen of weinig moeite kosten dit te vervullen. Ben je bijvoorbeeld van nature een diplomatisch mens, dan zul je moeiteloos anderen voor je winnen en hiermee je multi-task kunnen delegeren. Ben je een observator dan zul je in essentie weten te prioriteren. Ben je extravert en sociaal communicatief vaardig, dan beweeg je anderen het met jou te bereiken. Zo zijn er talloze essenties die multitasken makkelijk maken. De multi in tasken word dan niet persé de menselijke  (en cultuurgebonden) versie van “ik doe heel veel in mijn eentje tegelijk’. Het is juist het inzetten van wat jou gemakkelijk en puur vanuit je ziel uit afgaat op een hele elegante wijze. 

Multitasken is weten wat je essentie is en hiernaar handelen. Je zet in wat je natuurlijk afgaat zonder erbij na te denken, en beweegt in een flow. Je krijgt ontzettend veel met volledige aandacht snel achter elkaar -bijna tegelijkertijd- gedaan. Dàt is multitasken op hoog zielenniveau ~ V✨

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This