Er zijn zoveel verschillende meningen over Multitasken! Zo zouden vrouwen er beter in zijn dan mannen of is het onmogelijk werkelijk meerdere dingen tegelijkertijd te doen. Iemand zei ooit tegen mij, dat volgens hem multitasken niets anders is dan snel kunnen schakelen tussen het een en het ander. Hoe sneller je schakelvermogen is, hoe beter de Galaxy-100illusie dat je aan het multitasken bent.

ZIELVOLLE VRAGEN

Hoe zit het dan werkelijk vanuit de ziel bekeken? En waarom zou je dit willen weten op zielsniveau? 

Laat ik starten met het ‘waarom’. Het valt me op, dat in tijden van hoge drukmensen veel last krijgen van haast en stressvolle gedachten. Het gedragpast hierop aan en de behoefte om zoveel mogelijk dingen op een dag, in een ochtend of middag of zelfs een paar uur te volbrengen vergroot aanzienlijk. Het is bijna onmenselijk hoezeer wij onszelf kunnen dwingen te presteren en liefst met zo min mogelijk (ogenschijnlijke) inspanning. Waarom, zo zou je je kunnen afvragen, doet onze ziel ons dit aan? 

Beter gezegd: wat drijft ons als mens, waardoor we niet meer luisterennaar wat we vanuit zielsniveau werkelijk te doen hebben? Want ik heb in al mijn contact met zielenland nog nooit gehoord: Werk harder, beweeg sneller, doe meer, ga verder, verkort je tijd of besteed minder aandacht….

Dus dat brengt ons bij de vraag die nog vòòr het waarom zat: Hoe zit het multitasken vanuit de ziel bekeken?

NATUURLIJK ESSENTIE

Technisch gezien heeft de ziel er geen echte mening over. Waar het wel voor staat is natuurlijke essentie. Als jij weet wat voor jou natuurlijk afgaat, dan zal het je geen of weinig moeite kosten dit te vervullen. Ben je bijvoorbeeld van nature een diplomatisch mens, dan zul je moeiteloos anderen voor je winnen en hiermee je multitask kunnen delegeren. Ben je een observator dan zul je in essentie weten te prioriteren. Ben je extravert en sociaal communicatief vaardig, dan beweeg je anderen het met jou te bereiken. Zo zijn er talloze essenties die multitasken makkelijk maken. De multi in tasken word dan niet persé de menselijke  (en cultuurgebonden) versie van “ik doe heel veel in mijn eentje tegelijk’. Het is juist het inzetten van wat jou gemakkelijk en puur vanuit je ziel uit afgaat op een hele elegante wijze. 

Multitasken is weten wat je essentie is en hiernaar handelen. Je zet in wat je natuurlijk afgaat zonder erbij na te denken, en beweegt in een flow. Je krijgt ontzettend veel met volledige aandacht snel achter elkaar -bijna tegelijkertijd- gedaan. Dàt is multitasken op hoog zielenniveau ~ V✨

Neem deel aan de mailinglijst en laat je adres achter op deze site, om op zielvol niveau te gaan multitasken en zowel informatie tot je te nemen als te integreren in je dagelijks leven!

Maak een afspraak met mij voor een zielen-essentie sessie, om te weten wat dat voor jou persoonlijk toevoegt in je leven.

Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.