Ruis

“Wacht even ik hoor je niet zo goed. Laten we het opnieuw proberen” Het lijkt onvermijdelijk: De projectie van de ander, die van jou zelf daar weer op; de verstoring van opvattingen en hoe je iets bedoeld ten opzichte van hoe iets overkomt; De overtuigingen die in ons leven en die absoluut echt waar zijn; De stelligheid waarmee je wilt aangeven waarin je op elkaar lijkt, raakvlakken hebt of juist helemaal niet(s). Kon je dan maar gewoon zeggen: ho, stop, wacht! Laten we opnieuw beginnen. Zonder die ruis. Gewoon jij. Echt jij.

S staat voor “Short”

Met de komst van digitale communicatie als short message service -ofwel sms-, waarin hele epistels worden overgebracht ipv de kernboodschap, is er een ware uitdaging bijgekomen op het gebied van communicatie. Wat eigenlijk bedoeld is om communicatie open te gooien en mensen dichterbij elkaar, leidt vaak juist tot misverstanden en irritaties, soms zelfs hele ruzies of escalaties. Ruis krijgt vrij spel in de wereld waarin de mimiek vervangen wordt door een beperkt aantal emoticons (emoji). De tijd en aandacht die ingenomen wordt in het vrij ventileren van de ‘waarheid’ gaat ten koste van de kostbare momenten die je ruisvrij had kunnen samenzijn in bijvoorbeeld stemgeluid en warme verbinding.

Begin bij jezelf

Ruis ontstaat in jezelf. Jij hebt namelijk ideeën over iets, vindt iets, voelt iets en hebt een bepaalde vorm gegeven aan ‘wie jij bent of wilt zijn’. Dus eigenlijk is het eenvoudig: hoe minder ruis jij in jezelf ervaart, hoe minder er ook gecommuniceerd kan worden. Je eigen ruis signaleren doe je door heel dicht bij jezelf te blijven. En dit bereik je weer door alleen te luisteren naar wat voor jou zelf geldt als waarheid. Voor de helderheid: dat is niet de waarheid van je moeder. Of van je vader. Of die van je vrienden. En wat de maatschappij of generaties voor jou vonden is ook geen waarheid. Dat is ervaring. En die kun je meenemen in je afwegingen, maar het is nog altijd niet jij. Dat wat puur en alleen voelt als waarheid voor jou, daar waar jij stil kunt zijn en in de spiegel kijken zegt: dit ben ik en hier sta ik voor.

Creëer de Ruisvrije Zone

Het mooiste resultaat van een ruisvrije zone, is dat wanneer jij geen tot weinig ruis op de lijn hebt, er andere zielen toe aangetrokken worden die dit ook zo (willen) ervaren. Daar heb je ècht contact mee en die wil je graag in je leven houden. Daar wil je van leren en groeien. Je wilt ze zien in het echte leven en gesprekken mee voeren. Je wilt hun stem horen, hun lichaam dicht bij het jouwe voelen. Je voelt je blij als je aan ze denkt. Zij zijn op hun beurt openlijk trots om jou in hun leven te hebben. En zo creëert zich een ruisvrije zone, waarin communicatie fijn verloopt.
Zoek bewust de ruisvrije zone op en herinner je de oorsprong van verbinden met elkaar. Het echte leven vindt plaats in het echt, niet op social media. ~ V
Hiermee wil ik heus niet zeggen dat de digitale communicatie-wegen onbewandelbaar worden. Nee, het is juist fijn dat die snelle manier van verbinden aanwezig is, zeker als je qua fysieke afstand mijlenver weg van elkaar bent. Onthoud alleen: het is een korte snelle manier om een boodschap over te brengen. Bijvoorbeeld om te zeggen:” wanneer zie ik je weer?” Wil jij ook ontdekken hoe dichtbij jouw ruisvrije zone is? App me maar niet ?! Klik hier om contact met mij op te nemen voor een verhelderende sessie zonder omwegen. Oh en het staat je vrij social media te gebruiken om deze ‘boodschap’ te delen. En je reactie is welkom. Graag short & Sweet. Hele verhalen: call me ?☺️
Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.