Ik wil, ik weet, ik voel.. ik moet!

Transformatie is een best heftig woord wat steeds meer gebruikt wordt. Het gaat over verandering en dan op een fundamenteel betekenisvolle manier. Je wordt niet alleen een beetje anders in je gedrag of je perspectieven van de wereld: je transformeert. Net als een rups een vlinder wordt, het is geen optie om dit niet te zijn. De vervolmaking van je potentieel, de beste versie van wie je eigenlijk altijd al was ligt daar voor het oprapen. Toch bukken velen van ons niet om het te doen en laten zichzelf liggen. Zien wel waar ze heen willen. Wensen dat ze er waren. Maar de schaduwen over je praktische denken, de wereld om je heen in de vorm van (gemiste) kansen die niet zich niet (genoeg) voordoen zijn te aanwezig. Zou je het bereiken als je meer financiële middelen ter beschikking had? Voor velen ligt het antwoord van een wens vaak in de energie-vorm geld. Is dit wel echt zo? Het is waar, dat in deze wereld geld een belangrijk onderdeel is van het leven. Het biedt ruimte voor levensonderhoud en voorziet in veiligheid. Geld is en blijft een gevoelig onderwerp, waaraan helaas veel wensen ten ondergaan als het eraan ontbreekt. Hieraan zal ik nog eens een waardevolle (pun intended ?) blog wijden waar mee je je kunt verrijken ?.

Stilstaan is geen optie, maar zijstap-opties zijn er genoeg…

Even los van geldelijke invloeden: waar stagneert transformatie het meest? Ik zie in mijn praktijk het meeste transformeren wanneer er een werkelijke ‘rock bottom in beleving’ wordt bereikt. Een totale ontkrachting van overtuigingen die altijd de absolute waarheid waren, maar nu ineens anders blijken. Daarin vindt een verschuiving plaats: van willen of wensen naar weten. En naast het werkelijke weten ontstaat een mogelijkheid van doorvoelen. En uiteindelijk, na het omarmen van het gevoel gepaard bij de totale ontreddering dat je het nooit eerder zo zag terwijl het aan je voeten lag al die tijd, het besef: ik moet.

 

Van willen naar moeten

Er ligt in de Nederlandse taal best lading op het woord moeten, maar zou je het verhaal omtrent dat stukje subjectieve mening loslaten dan is ‘moeten’ simpelweg een noodzaak. Het is voor jou nodig om te transformeren wanneer je werkelijk je wensen wilt laten uitkomen. Niet door een of ander goddelijke interventie (met alle respect naar alle vormen van goddelijk interventies), maar beïnvloed en in gang gezet door jouw persoonlijke transformeren. Het moeten aanvaarden van dat wat jou tegenhoudt, dat waarin je blind bent, dat wat je nog niet weet en dat waarin je angst ervaart.

Overgave is meer dan stil staan wachten en het over je heen laten komen

Overgave in de meest pure vorm is een totale afstemming (ofwel ‘alignment’) van je mind, body & soul. Alles staat open en je aanvaard vooraf al wat er opkomt. En in die openheid is er ruimte voor al je onmogelijkheden tegelijkertijd met al je mogelijke wensen, dromen, idealen en verrassingen.

How low will you go, until you reach rockbottom and transform into the true version of you? ~V

Ook ik ben aan het transformeren. Deze ‘ware’ transformatie zal niet verrassend voor de meesten zijn, maar ik wil je toch een ‘heads-up’ geven: Blijf je mee groeien, dan gaat dit niet vanzelf. Het zal weerstand oproepen, uitdagen, ontzettende pieken en prachtige dalen bieden…ik nodig je uit om mee te blijven komen. Immers: De beste versie van mij, belooft je hierbij plechtig de beste versie van jij!

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Hoe je vasthoudend loslaat na een breuk

Uit elkaar gaan is een beetje doodgaan... Ooit een echte break-up ervaren? Nee, niet zo'n 'We zijn nog steeds vrienden' verhaal, maar echt een honest-to-God-dit-wordt-nooit-meer-hetzelfde-breuk. Zo eentje waar je nachten van wakker ligt of woelt, je de lust en smaak...

Hoe je vasthoudend loslaat na een breuk

Uit elkaar gaan is een beetje doodgaan... Ooit een echte break-up ervaren? Nee, niet zo'n 'We zijn nog steeds vrienden' verhaal, maar echt een honest-to-God-dit-wordt-nooit-meer-hetzelfde-breuk. Zo eentje waar je nachten van wakker ligt of woelt, je de lust en smaak...

Schaarste in Overvloed

DEADLINES ZIJN ER GENOEG “Wees er snel bij! Nog maar x minuten geldig! Dit aanbod verloopt over…!” Je kent het wel, de aanbiedingen die speciaal voor jou en slechts tijdelijk aanwezig zijn. Het doet wat met je. Wat is dat toch? Dat gevoel van tekort (schieten) waar je...

Share This