“With great power comes great responsibility.” Ik hing elke zaterdagochtend aan zijn lippen…uhm masker. Voor als je nu volledig de draad al bent verloren: volg mijn spider-sense en spring met me mee het diepe in,via supersonisch sterke zijden web-slingers! Misschien kwam deze specifieke Amazing Spiderman tv-serie niet in jouw jeugd voor, maar vast en zeker heb jij er ook wel een: Een indrukwekkend archetype waarin de held of anti-held jou in zijn of haar fantastisch greep hield.

Fantasie en Werkelijkheid 

Ons onderbewuste ziet weinig verschil tussen wat echt is en wat niet, voordat het wordt gecategoriseerd als waarheid. Hoeveel onrealistische ideeën houden we eigenlijk over van die onschuldige tv series in onze jeugd? Je zult misschien beweren van niets, maar beelden uit je jeugd hebben meer impact dan je zou denken op hoe jij de wereld nu bekijkt. Zo is het geïndoctrineerde beeld van de held die goede dingen doet en mensen redt, wel gepaard met een stiekem slachtoffer waarin je eenzaam en ongelukkig zijn nou eenmaal als bijkomend opofferend nadeel moet accepteren 

In de praktijk

Cool zijn met een hoog empathisch gehalte ten koste van levensgeluk is een thema wat ik met regelmaat in mijn praktijk als Gelukskundige voorbij zie komen. De uitspraak ‘dat deed ik om mijn familie/geliefde/kind/vriend gelukkig te maken’ heb ik vaker gehoord. 

De anti-held daarentegen is vaak hyper intelligent, maar uit contact met het gevoel.“Ik kan alles, maar weet niet wat ik werkelijk wil en voel me leeg vanbinnen” is geen overdreven beschrijving van een veelvoorkomende hulpvraag in mijn praktijk.

Toetsing is waarheid

Je verwerkt een fantasie pas als niet realistisch wanneer het zich bewijst, dat het niet in deze werkelijkheid lukt. Zoals vliegen bijvoorbeeld. Spring van een stoepje af en je herkent als klein mens al gauw dat vliegen niet bij jouw superpowers hoort. Maar een meer subtiele versie, zoals mensen tevreden stellen of aan verwachtingen voldoen; of het tegengestelde: het in jezelf geloven en jezelf voorop stellen en daarbij het veroveren van de wereld,  is toch andere koek.

Wie ben ik?

Herken in jezelf je eigen held of anti-held verhaal en wees heel alert en bewust van wat beïnvloed is en wat een eigen waarheid. Kijk liefdevol en kritisch naar je motivering om belangrijke keuzes te maken en leer jezelf beter kennen op een niveau waar jij de meest invloedrijke persoon bent.

Of heb je alles onder controle en wil je je super-powers nader onderzoeken of in evenwicht brengen? Klik hier en maak een afspraak met mij voor een persoonlijke superhelden-sessie.

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Ode aan de man

Ode aan de man

Aan alle echte mannen. Hanen, Macho’s en Players weg uit deze formule latend, wil ik een ode geven aan jou: de man. De echte man. De man die zo zijn best doet alles uit zichzelf te halen, om het licht te stralen wat er absoluut uit moet. Wat zou verwarmen als je het...

Liefdesbrief aan jezelf

Liefdesbrief aan jezelf

Wat voelt dit toch... Hee ik dacht niet dat ik dit nog kon ervaren, dat gevoel van ‘er is iets maar ik weet niet wat’. Dat, hoewel je genoeg te doen hebt, je toch met je hoofd bij andere dingen zit. Verleden, herinneringen, ideeën over mensen, gevoelens over relaties...

Share This