You can’t hurry love, no you just have to wait! ~ Phil Collins

Zwijmelend bij deze woorden van Phil Collins, toen ik als tiener over de liefde dromend me voorstelde hoe ik door mijn prins (of prinses) op het witte (maar liefst stalen opgevoerde) ros zou worden veroverd en meegenomen richting regenbogen en potten vol goud en bergen van geluk. Maar gaandeweg de ‘realiteit’ bij mij binnenkwam, ontdekte ik -net als zovelen voor- en na mij zouden ontdekken-: zo werkt het niet. Dit soort meeslepende liefdesverhalen zijn meestal alleen weggelegd voor filmsterren en dan nog zien wij achter de schermen niet hoeveel minder-magische dingen hieraan voorafgaan. Wat ik wel heb gevonden vanuit de praktijk, is dat in de liefde best wel voorwaarden zijn. Maar er is er maar 1 echt die telt: commitment. Als je ergens voor kiest, dan ga je er voor. Ongeacht de onzekerheden, ongeacht de onuitgesproken irritaties of onduidelijke wensen. Als er commitment is in de liefde, dan zul je verder gaan dan je eigenlijk normaal gesproken zou doen. Wat me brengt op de titel van dit artikel: Een plan of een doel. Wat is het verschil?

Het plan van je leven met liefde als doel

Voor de liefde van je leven heb je echt een doel nodig. Een plan is een richting en een houvast. Het is iets waar je jezelf rust mee geeft omdat je weet dat er een overzichtelijke lijn is in je levensvervulling. Je kunt het aanpassen en bijstellen,  je houd je over het ‘algemeen’ wel enigszins (on)bewust aan je plan. Een plan is helpend en eigenlijk cruciaal als je niet doelloos en stuurloos wilt wandelen op je levenspad, gewoon maar ziend waar de wind des levens je brengt. Dit laatste kan best avontuurlijk zijn, maar zonder plan beland je op je plek van vervulling misschien wel 10 jaar later dan je eigenlijk had kunnen zijn. En dat had je best veel kunnen opleveren, ongeacht de spirituele wijsheid van: alles heeft een tijd en plek. True. Maar wij in mens-vorm kunnen invloed uitoefenen op die tijd en plek. So why don’t we? Dus een plan helpt daarin enorm. Maar…de liefde van je leven nodig je gericht uit. Niet zoals in de sprookjes, niet zoals in films of in bezongen liederen vol hartstocht komt hij of zij ‘toevallig’ aanwaaien en slaat de bliksem in. Nee: Beïnvloed jouw plan en heb een doel!

Hoe stel je dit doel op dan?

Je wens om samen te zijn, ontegenzeggelijk te weten: ik kan alles bij diegene maken en hij of zij is er voor mij. Ik kan mezelf tonen in al mijn facetten, groeipijnen en  momenten en ik blijf en diegene blijft met mij. Het is een rustig weten, een liefdevol gunnen van jezelf in dit leven om samen te delen. Partnerschap is geen gevangenis of een contract, het is een herhaaldelijke keuze om voor elkaar te gaan en tegelijkertijd is het een eenmalige herkenning op zielsvlak dat het zo moet zijn. Het kan op fysiek menselijk niveau haken en ogen kennen, patronen overtuigingen en conditionering kunnen in de weg staan. Maar het herkennen op zielsvlak is wat telt: je weet het. Het is gewoon zo. Dit is geen transparante overtuiging maar een onbetwistbaar weten op alle lagen van je zijn: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel is het ‘alligned’.

DIY Liefde-van-je-leven-aantrekken

Voor het aantrekken van de liefde van je leven zijn zoveel manieren geschreven en bedacht, ze zijn eindeloos gevarieerd. Wat mij opvalt is dat het altijd gericht is op het een of het ander: spiritueel aantrekken in meditatie, fysiek een pro-con lijstje maken, emotioneel open gaan staan, mentaal duidelijk zijn….Alles heeft zo zijn eigen ‘zo-moet-je-het-doen’ methode. Maar wat werkt dan werkelijk? Volgens alle zielen die ik heb gesproken werkt dit bovenstaande allemaal niet. Of juist perfect: maar het moet allemaal tegelijkertijd goed zijn. Dus alle lagen van jouw ‘zijn’ moeten in lijn zijn met je wens en je doel. Je doel om je leven samen te delen met een partner die perfect is voor jou, vereist zelfbewustzijn en bereidheid te veranderen voor diegene en jullie geluk samen. Het vergt volharding en tegelijkertijd ontspanning dat je gewoon kan ‘zijn’ wie je bent zelfs als je neigt tot opgeven (maar nooit doet). Het is alles in één en niets. Het is dus eigenlijk een onmogelijk doel want: voor iedere ziel anders. En toch….voor elke ziel geldt: herken je zielsverwant en doe moeite om bij elkaar te zijn.

Herkenning dankzij zichtbaarheid

Je herkent je zielsverwant direct. Maar je zult eerst het doel moeten stellen. En dan moet je volledig overgeven aan dat doel. En loslaten van het doel betekent niet dat je je neer moet leggen bij de potentiële uitkomst dat je hem/haar nooit zult vinden. Het betekent juist dat je er alles aan doet diegene jou te laten vinden. Terwijl je zelf nooit opgeeft te zoeken. Zie je die dynamiek? Het gaat verder dan openstaan of een dating-profiel aanmaken. Het is een algehele in- en uit-ademen van je doel, wat er voor zorgt dat wanneer het moment aanbreekt dat hij/zij er is: je het allebei weet. Er zal een moment van herkenning zijn en rustig weten. en dan is het klaar. Dan ga je bouwen. Maar het niet-weten wanneer diegene jou vindt of jij diegene…die is onzeker. En daarom is het heel belangrijk dat je aan die onzekerheid werkt. Dan straal je op zielenvlak namelijk als een baken van licht dat je helemaal ontvankelijk bent voor die ene. En niet voor al die wannabe’s.

Heb jij al een plan in je leven? En is liefde een onderdeel van je plan als een doel op zich

of als een ‘we-zien-wel-waar-het-schip-strand’?

Over Vanessa

Over Vanessa

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Eindeloos geïntrigeerd door de essentie van de mens. Bevlogen en vol passie duikend in de werking van relationele dynamiek, voert Vanessa haar praktijk in persoon, maar net zo lief vanaf haar macbook. De ziel kent geen afstand! Ze voelt zichzelf een echte Xenial (die microgeneratie tussen de serieuze gen X en de optimistische Millenial). Daarbij is zij een sterk voorstander van een zelfbewust leven, waarbij je jouw eigen valkuilen aangaat in plaats van ze omzeilt. Ondernemend, altijd bezig en onderwijl ook moeder van 4 heerlijke kids, staat zij zelf vol in het leven en is zij een gedreven gesprekspartner op hoog niveau. ?.

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Ode aan de man

Ode aan de man

Aan alle echte mannen. Hanen, Macho’s en Players weg uit deze formule latend, wil ik een ode geven aan jou: de man. De echte man. De man die zo zijn best doet alles uit zichzelf te halen, om het licht te stralen wat er absoluut uit moet. Wat zou verwarmen als je het...

Liefdesbrief aan jezelf

Liefdesbrief aan jezelf

Wat voelt dit toch... Hee ik dacht niet dat ik dit nog kon ervaren, dat gevoel van ‘er is iets maar ik weet niet wat’. Dat, hoewel je genoeg te doen hebt, je toch met je hoofd bij andere dingen zit. Verleden, herinneringen, ideeën over mensen, gevoelens over relaties...

Share This