Neem je jezelf iets voor? Ga er dan ook voor!

Let op: het gaat  in dit artikel ZEKER niet alleen maar over goede voornemens bij een jaarwisseling!

Laat je zeker inspireren het hele jaar door: het leven wat je leeft gebeurt nu, niet straks…. 

Of je nu weerstand voelt of juist staat te springen

om jezelf een goede kick-start te geven:

Er ligt een transformatie kans hier!

Ofwel: Een unieke gelegenheid om iets te veranderen ten gunste van jezelf.~V

 

Laat jezelf maar vallen: je bent vrij

Waarom wachten we eigenlijk veelal tot een jaarwisseling, om onszelf en het leven dat we leiden onder de loep te leggen? Stel je jezelf dan pas de vragen: “gaat het nog wel zoals ik wil? Kunnen er dingen anders, beter, fijner en leuker misschien?

Het is volgens mij heel eenvoudig: wij leven met een bepaalde opbouw naar ‘iets’ toe . Om dit wat meer ‘body’ te geven een voorbeeld van een dagritme: iedereen heeft een bepaalde invulling vanaf het moment van opstaan tot het moment dat je in slaap valt. Het kan gevuld zijn met talloze manieren die in meer of mindere mate de structuur bepalen van je dagelijkse bestaan. In die dagelijkse invulling vindt er een opbouw plaats. De verwerking doe je in je rustmomenten, maar lang niet alles kan er op die manier uit. 

Geen beter moment dan een jaarwisseling om eens goed te kijken naar jouw persoonlijke mogelijkheden voor transformatie. Bijkomend voordeel: we doen het collectief en ook nog eens globaal! We vieren het nieuwe jaar met vuurwerk en knallen letterlijk zorgen de lucht in. Tja, dat is als het ware een gezamenlijke mega-boost van veelbelovende positieve energie. Daar zou je op kunnen surfen en dus doen we dat graag. Samen is namelijk alles sterk(er)! 

Hoe verbeter ik mijzelf?

Maar ach, is zo’n collectieve golf nu écht nodig om te kunnen surfen op de energie van iets heel graag willen veranderen? Je kunt jezelf altijd afvragen hoe sterk jouw intrinsieke motivatie is. Want als die maar sterk genoeg is, dan is een persoonlijke goede mindset ook een golf die je kunt pakken. Een die heel erg lang zal voortstuwen ook nog!

De eerste aarzeling

Goed, je surft. Je ziet nu ook sneller heikelpunten liggen en je knalt je intentie eroverheen het anders te gaan doen. Je weet zelfs wat je moet doen om het vol te houden. Die oude pijnen, patronen en dwarsliggers ga je loslaten. Maar onbewust geeft dit ook enige vorm van stress. Want waarom zou het dit jaar dan wel lukken? En verval je niet al snel in die oude vertrouwde, onhandige maar wel veilige gewoonten? Wat maakt dat je Goede Voornemens niet vrij snel ‘door omstandigheden’ – het inkicken van diezelfde oude gewoonten die je graag wilt opruimen – verdwijnen naar een sterk verdunde vorm van wat je bedoeling was? Oeps… volgend jaar beter? De kunst is om uit deze vicieuze cirkel te komen en jezelf te bevrijden op het pad naar transformatie.

Transformeren kun je leren

Of het nu het begin van een nieuw jaar is maakt eigenlijk niet uit: het kan een start zijn van een vernieuwde jij. Zelfontwikkeling gebeurt niet in één keer. Verander niet per se alle gewoontes die je wilt veranderen, maar vervang er één door een nieuwe die beter bij jou huidige bewuste jij past. Zo verlaag je de drempel naar transformatie én worden jouw persoonlijke doelen haalbaar.

Wees niet alleen voornemens om jezelf compleet te veranderen, maar pak één enkel ding heel goed en grondig aan. Bijvoorbeeld dat je minder hooi op je vork neemt door stap 1, 2 en 3 te gaan delegeren. Of beslis dat je meer geniet van de momenten waarop je normaal aan het piekeren slaat of malen. Stop jezelf als je dit opmerkt en als je er al te diep inzit: omarm die situatie zoals die zich even voordeed.

Er zijn kansen genoeg om het opnieuw aan te gaan.

Bewustzijn is een proces. Geen one-shot-that-hits-all-marks. ~V 

Ga van start met je Goede Voornemens op elk moment in de tijd. Besluit: “ik neem mezelf voor gelukkiger te zijn met hoe het al is.” Van daaruit heb je alle tijd om hierin te groeien en evolueren. Zelfs als je niet super intuïtief bent of bewust van waar je behoefte of passie ligt, komt er een moment waarop je weet: nu is het tijd voor een nieuw voornemen. En dan pak je dat met de juiste mindset aan.

Onthoud: 1 ding tegelijk voor de volle 100% geeft meer resultaat dan zogenaamd multitaskend en half volbrengend. Ben jij voornemens jezelf goed te zien staan? Waar jij je eigen plek inneemt? Wat de beste versie van jou brengt? Een van de vele opties hierin is een afspraak met je ziel: dus maak deze hier!

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Ode aan de man

Ode aan de man

Aan alle echte mannen. Hanen, Macho’s en Players weg uit deze formule latend, wil ik een ode geven aan jou: de man. De echte man. De man die zo zijn best doet alles uit zichzelf te halen, om het licht te stralen wat er absoluut uit moet. Wat zou verwarmen als je het...

Liefdesbrief aan jezelf

Liefdesbrief aan jezelf

Wat voelt dit toch... Hee ik dacht niet dat ik dit nog kon ervaren, dat gevoel van ‘er is iets maar ik weet niet wat’. Dat, hoewel je genoeg te doen hebt, je toch met je hoofd bij andere dingen zit. Verleden, herinneringen, ideeën over mensen, gevoelens over relaties...

Share This