Of je nu weerstand voelt of juist staat te springen om dit jaar een goede kick-start te geven: Er ligt een transformatieve kans hier! Ofwel: Een unieke gelegenheid om iets te veranderen ten gunste van jezelf.

OPBOUW IN VRIJE VAL

Waarom wachten we eigenlijk veelal tot een jaarwisseling, om onszelf en het leven wat we leiden onder de loep te leggen?  Stel je jezelf dan pas de vragen: “Gaat het nog wel zoals ik wil? Kunnen er dingen anders, beter, fijner en leuker misschien?”

Het is volgens mij heel eenvoudig: wij leven met een bepaalde opbouw naar ‘iets’ toe . Om dit wat meer ‘body’ te geven een voorbeeld van eendagritme: Iedereen heeft een bepaalde invulling vanaf het moment van opstaan tot het moment dat je in slaap valt. Het kan gevuld zijn met talloze manieren die in meer of mindere mate je structuur bepalen van je dagelijkse bestaan. In die dagelijkse invulling vindt er een opbouw plaats. De verwerking doe je in je rustmomenten, maar lang niet alles kan er op die manier uitSkydiving-48 . 

Geen beter moment dan een jaarwisseling om hier eens goed naar te kijken. Bijkomend voordeel: we doen het collectief en ook nog eens globaal! We vieren het nieuwe jaar met vuurwerk en knallen letterlijk zorgen de lucht in. Tja, dat is als het ware een gezamenlijke mega-boost van veelbelovende positieve energie. Daar zou je op kunnen surfen en dus doen we dat graag. Samen is namelijk alles sterk(er)! 

DE EERSTE AARZELING

Goed, je surft. Je ziet nu ook sneller heikel punten liggen en je knalt je intentie eroverheen het anders te gaan doen. Je weet zelfs wat je moet doen om het vol te houden. Die oude pijnen, patronen en dwarsliggers ga je los laten. Maar onbewust geeft dit ook enige vorm van stress. Want waarom zou het dit jaar dan wel lukken? En verval je niet al snel in die oude vertrouwde, onhandige maar wel veilige gewoonten? Wat maakt dat je Goede Voornemens niet vrij snel ‘door omstandigheden’ -het inkicken van diezelfde oude gewoonten die je graag wil opruimen- verdwijnen naar een sterk verdunde vorm van wat je bedoeling was? Oeps..Plus 1 Year-48 volgend jaar beter?

TRANSFORMEREN KUN JE LEREN

Tja, het is een nieuw jaar, maar jij bent nog hetzelfde. Een nieuwe jij is dan ook niet nodig, als je maar zelf bewust bent van hoe jij als mens functioneert in al je ‘gewoonten’.

Make Decision-48Wees niet alleen voornemens om jezelf compleet te veranderen, maar pak een enkel ding heel goed en grondig aan. Bijvoorbeeld dat je minder hooi op je vork neemt door stap 1,2 en 3 te gaan delegeren. Of beslis dat je meer geniet van de momenten waarop je normaal aan het piekeren slaat of malen. Stop jezelf als je dit opmerkt en als je er al te diep inzit: omarm die situatie zoals die zich even voordeed. 

Er zijn kansen genoeg om het opnieuw aan te gaan. Bewustzijn is een proces geen one-shot-that-hits-all-marks. ~V

Approve-48Ga van start met je Goede Voornemens: “Ik neem mezelf voor gelukkiger te zijn met hoe het al is.”

Van daaruit heb je het hele jaar de tijd om hierin te groeien en evolueren. En dan wordt het vanzelf weer volgend jaar waarop je weer een nieuw Voornemen mag transformeren. Oh goodie Happy-48!

Ik ben heel benieuwd naar jouw goede (of slechte *evil grin*) of gelukkige voornemens! Vergeet je ze niet hieronder in de ‘comments’ te posten?!

Ben jij voornemens jezelf goed te zien staan? Een van de vele opties hierin is een afspraak met je ziel: maak deze hier!Nog niet aangemeld op mijn mailinglijst? Wees niet voornemens! Doe het gewoon.

Share This