WAT MAAKT EEN RELATIE NOU ECHT GELUKKIG?

In relaties tussen mensen zijn er meerdere interpretaties van wat nu werkelijk gelukkig maakt. Raakvlakken, gedeelde interesses, mentaal-emotionele-fysieke chemie, aantrekkingskracht tot hetzelfde en overeenstemmende overtuigingen zijn veelal de basis van wat een goede relatie maakt. Toch hangt een goede (liefdes) relatie vaak maar van een ding echt af: Verbinding.

VERBINDING IN VELE VORMEN

Het staat of valt met toewijding en daarmee ontluik je innerlijke rust: “Hee, ik ben er en ga nergens naartoe, wat je ook doet.” In ware verbinding bestaat er geen onzekerheid of jaloezie. Er is geen ruimte voor ruis van buitenaf en interne worstelingen ga je samen aan. Wat ik heb ontdekt in de observatie van gelukkige relaties, is dat samen echt samen is.
Echt samen is ook in elkanders ontwikkelingen met elkaar mee wandelen. Je leeft je eigen leven, maar je bent en blijft verbonden.Dat is immers ‘in relatie’ zijn. ~V ✨

BEST VEEL WERK…

Ja en dan zie ik om me heen zoveel relationele worstelingen. Je moet communicatief vaardig zijn, eerlijkheid met compassie tonen, empathie weten te vinden in jezelf voor de ander en het proces waar diegene in zit, sympathie hebben voor iemands idealen en helder zijn over waar je toe bereid bent. Onderwijl heb je zelf ook behoeftes en kun je die niet altijd kwijt op het niveau waarop je zou wensen. Ben je nog in verbinding? Het is allemaal zo ingewikkeld niet: blijf voelen bij jezelf en de ander: waar ligt de behoefte?
Ontvang, Geef, Vertrouw, Controleer je gevoel. Verbind. Repeat. ~V ❤️

IK HEB GELIJK

Aaneengeschakelde variaties in overtuigingen, die in opbouw nogal wat irritatie en meningsverschillen kunnen veroorzaken, zijn onvermijdelijk. Zodra je je overgeeft aan de kwestie van ‘gelijk krijgen’ ben je uit verbinding en verloren in de eenzaamheid van niet begrepen voelen. Dan ontstaat er onrust en is het best lastig elkaar weer te vinden. Herken je dat, dat zodra je je trots laat varen, geen gelijk meer wilt behalen, maar gewoon terugverlangt naar dat wat je bij de ander altijd zo mooi vond? Dat alles dan ineens wegvalt aan weerstand en gedoe? Dan zijn al die overtuigingen slechts principes en ideeën en is de herkenning van je partner een winnaar: die verbind jou en die persoon weer. Ontvang, Geef, Vertrouw, Controleer je gevoel. Verbind. Repeat. 

WAAROM JIJ?

De ziel waar jij je toe aangetrokken voelde ontmoette jij met een reden: je hebt een aantrekking omdat je iets wilt ervaren samen. Als je jouw betrokkenheid ofwel commitment te vroeg uit checkt, zul je hetzelfde riedeltje weer door gaan maken met de volgende liefdesrelatie. There is no escaping it, in it for the long haul kan maar beter je motto zijn bij het aangaan van het samenzijn met de liefde of liefdes van je leven.

ZO HOORT HET

Mensen hebben het weleens over het pad bewandelen volgens het boekje. Het pad zoals het ‘hoort’. Maar elke relatie is uniek en heeft haar eigen boekje nodig. Die je dan samen schrijft. Toets je hart en je ziel tegelijk met je geest. Blijf in verbinding en vanuit die positie kun je eerlijk naar jezelf en de ander beoordelen: Jij bent het. En als je het weet, weet je het: Dan is er alleen nog maar actie nodig om in verbinding te blijven. Geen idee waar jouw verbinding is gebleven? Of juist toe aan wat extra zicht op de (bestaande) verbinding? Maak eens een afspraak voor een levenssessie en weet waar jouw missing link is. Klik hier om toe te geven aan je ‘ik weet het’ gevoel en onderneem actie!
Share This