‘Houden van’ kan heel beladen zijn. En tegelijkertijd is het waar volgens bijna alle Boek & Film genres, Spirituele & Universele wetten en Culturele & Levensovertuigingen over gaat: Liefde.

Wat maakt houden van dan zo diepzinnig, ongemakkelijk en gecompliceerd soms? Waarom doen we er zo moeilijk over, als dat het enige is wat werkelijk telt? Kan er een gradatie in liefde zijn? Een liefdevolle hobby bijvoorbeeld, voelt toch anders dan vanuit hart en ziel een iets of iemand liefhebben. Of toch niet?

 

CREATIE

Even afstemmen. Er is maar één essentiële liefde. Vanuit die liefde stroomt, vloeit voort en ontspruiten allerlei vormen in uiting. Maar als je echt naar de kern gaat dan is liefde gewoon wat het is: Creatie.

Vanuit een creatie die liefde is, is de rest slechts een invulling of toepassing ervan. ~V

Zo kun je je bijvoorbeeld verliefd voelen op iemand, maar in werkelijkheid (even vanuit de ziel bekeken) van de potentiële verbinding die je samen bereiken kunt al houden. De liefde die voortvloeit is een herkenning en een be- of verwondering van herkenning en dit wil je ervaren als ziel, als mens. Je duikt er in, durft ineens veel of juist niks. Je wilt immers als ziel beleven en dat is dan precies wat jij als mens dan doet.

 

DIT IS HET

In liefde is er niets anders aanwezig dan dat. Alles wat er aan gecompliceerde voorwaarden gesteld worden, regels, ‘zo hoort het’, dit verlang ik of eisen zijn dus mens gefabriceerde dingen die ruis opleveren in het liefdes-universum. De drama in liefdesrelaties, de onzekerheden die kunnen opkomen in verwachtingen of onuitgesproken opvattingen: Allemaal niet pure liefde, maar voortvloeisel ervan.

In de spiritualiteit wordt vaak gesteld, dat alles begint bij van jezelf houden. Ik heb deze stelling altijd lastig gevonden om te concretiseren. Bovendien: ook dàt is een voorwaarde. Waarom zou het belangrijk zijn om eerst van jezelf te houden als voorwaarde voor wat er uit voortvloeit?

NIETS MEER DAN DIT

Als je je verbind met de liefde, gewoon zoals ze is gecreëerd, dan is er niets anders nodig dan dat. Dan houd je vanzelfsprekend van jezelf, dan geef je liefde en verwacht je niets, dan ontvang je en wentel je erin, dan gun je en neem je, dan is liefde iets wat ìs.

Abstract kan heel concreet zijn. Maak een afspraak voor meer verheldering over liefde in jouw leven. 

Over Vanessa Dijksterhuis

Over Vanessa Dijksterhuis

Ontwikkelingscoach met een vleugje Magie ✨

Het is een mythe dat het pad van zelfontwikkeling op weg naar een gelukkig leven ellenlang is; duizenden euro’s kost en dat je het (weliswaar met begeleiding) uiteindelijk allemaal zelf moet doen. Het is ook niet waar, dat je er tientallen sessies aan moet wijden bij een psycholoog of coach.’’

Vanessa heeft een unieke benadering als het op coachen aankomt, want niet jij maar ZIJ doet het meeste werk. Ze heeft het talent direct in je ziel te kijken en jouw essentie te zien ZONDER dat jij je levensverhaal, je pijn of je vreugde verbaal hoeft te delen.

Dankzij dit magische talent heb je voor je gehele proces hooguit een paar sessies nodig. Sterker nog:  zelfs 1 sessie is al transformerend! 

 

Ook zo benieuwd wie jij ECHT bent?

Weten wie je bent is een gelaagd vraagstuk. Het hoeft niet zo moeilijk te zijn!

Met Vanessa aan je zijde kom je snel achter je oorsprong, je talenten, je valkuilen èn heb je nog lol onderweg ook. Gun je jezelf meer richting? Maak dan snel die keuze!

Vond je dit artikel interessant? Dan zit hier misschien ook wat voor je bij!

Share This