‘Houden van’ kan heel beladen zijn. En tegelijkertijd is het waar volgens bijna alle Boek & Film genres, Spirituele & Universele wetten en Culturele & Levensovertuigingen over gaat: Liefde. Wat maakt houden van dan zo diepzinnig, ongemakkelijk en gecompliceerdsoms? Waarom doen we er zo moeilijk over, als dat het enige is wat werkelijk telt? Kan er een gradatie in liefde zijn? Een liefdevolle hobby bijvoorbeeld, voelt toch anders dan vanuit hart en ziel een iets of iemand liefhebben. Of toch niet?

CREATIE

Even afstemmen. Er is maar één essentiële liefde. Vanuit die liefde stroomt, vloeit voort en ontspruiten allerlei vormen in uiting. Maar als je echt naar de kern gaat dan is liefde gewoon wat het is: Creatie.
Vanuit een creatie die liefde is, is de rest slechts een invulling of toepassing ervan. ~V
Zo kun je je bijvoorbeeld verliefd voelen op iemand, maar in werkelijkheid (even vanuit de ziel bekeken) van de potentiële verbinding die je samen bereiken kunt al houden. De liefde die voortvloeit is een herkenning en een be- of verwondering van herkenning en dit wil je ervaren als ziel, als mens. Je duikt er in, durft ineens veel of juist niks. Je wilt immers als ziel beleven en dat is dan precies wat jij als mens dan doet.

DIT IS HET

In liefde is er niets anders aanwezig dan dat. Alles wat er aan gecompliceerde voorwaarden gesteld worden, regels, ‘zo hoort het’, dit verlang ik of eisen zijn dus mens gefabriceerde dingen die ruis opleveren in het liefdes-universum. De drama in liefdesrelaties, de onzekerheden die kunnen opkomen in verwachtingen of onuitgesproken opvattingen: Allemaal niet pure liefde, maar voortvloeisel ervan. In de spiritualiteit wordt vaak gesteld, dat alles begint bij van jezelf houden. Ik heb deze stelling altijd lastig gevonden om te concretiseren. Bovendien: ook dàt is een voorwaarde. Waarom zou het belangrijk zijn om eerst van jezelf te houden als voorwaarde voor wat er uit voortvloeit?

NIETS MEER DAN DIT

Als je je verbind met de liefde, gewoon zoals ze is gecreëerd, dan is er niets anders nodig dan dat. Dan houd je vanzelfsprekend van jezelf, dan geef je liefde en verwacht je niets, dan ontvang je en wentel je erin, dan gun je en neem je, dan is liefde iets wat ìs. Abstract kan heel concreet zijn. Maak een afspraak voor meer verheldering over liefde in jouw leven. Vergeet je niet je in te schrijven voor mijn mailinglijst? Dan mis je nooit meer een update!
Share This

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.